Ondernemend Friesland nieuws

Leeuwarder binnenstad pakt bezoeker in met bijzonder decemberprogramma

Unieke samenwerking binnenstadsondernemers met campagne Winters Winkelen

Een unieke samenwerking tussen de Leeuwarder binnenstadsondernemers resulteert in december in een bijzondere campagne genaamd ‘Winters Winkelen’ in Hofstad Leeuwarden. In samenwerking met Marketing Leeuwarden en Stichting Binnenstadsmanagement presenteren ondernemers in de binnenstad een bijzonder programma om bezoekers en bewoners gastvrij te onthalen in de Friese hoofdstad tijdens de Sinterklaas- en Kerstperiode. Doel van de campagne is om het bezoekersaantallen aan de Leeuwarder binnenstad te verhogen, bezoekers langer in de stad te houden en uiteraard meer inkopen te laten doen in het centrum van de stad.

De hele maand december kunnen bewoners en bezoekers genieten van bijzondere activiteiten. Denk hierbij aan ‘Dickens Style Singers’ en koper-ensembles. de Menaemer Feintsjes zorgen voor oppeppende Sinterklaasdeuntjes en ook worden de talenten van Parnas ingezet op diverse middagen en avonden! Bezoekers krijgen daarnaast een echt cadeautje tijdens hun bezoek aan de stad. Promotieteams van Marketing Leeuwarden delen op diverse momenten giftboxes met waardebonnen van de binnenstadsondernemers uit. Naast deze activiteiten zijn er nog een aantal evenementen die u in december echt niet mag missen!

Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht!-  meerdere data
In samenwerking met Stichting Sinterklaasintocht Leeuwarden zullen op diverse momenten voor ‘ Het heerlijk avondje’ de Pieten de binnenstad op stelten zetten! Op 27 november brengt de goedheiligman daarnaast een bezoek aan diverse winkelstraten!

 

Winterse sferen met Ijssculpturenfestival
Op zondag 4 december is er op het Gouverneursplein een IJsculpturenfestival waar 5 metershoge beelden gecreëerd worden. Tijdens miniworkshops, uiteraard onder professionele begeleiding, kan het winkelend publiek zijn/haar eigen creatieve kant met ijs laten zien! Ook Sinterklaas brengt op deze dag een bezoek aan het festival.

 

Kerstcircus Sander & Friends- 21 t/m 26 december
Kinderen komen ogen en oren tekort tijdens het Kerstcircus van Sander & Friends. Dit kleinschalige kerstcircus zit vol met acrobatiek en goochelacts. Van woensdag 21 december t/m zaterdag 24 december is toegang gratis en kan er een workshop gevolgd worden of geknutseld worden in de circusknutselhoek. Op eerste en tweede Kerstdag zijn er kerstvoorstellingen te bewonderen! (ook leuk voor papa’s, mama’s en opa’s en oma’s!) www.sander-entertainment.nl

 

Levende Kerststal op het Lombardplein-  23 en 24 december
Op het Lombardplein staat op vrijdag 23 en zaterdag 24 december een levende kerststal. De kerststal komt van Bert’s Animal Verhuur en is ondermeer bekend van de grote Levende Kerststal die voor veel bekijks zorgde in de show van Paul de Leeuw. Een grote variëteit aan dieren, zoals schapen, ezels en zelfs een kameel  zullen te zien zijn in de levende kerststal. www.animalverhuur.nl

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement