Ondernemend Friesland nieuws

Lente positief ingeluid op Huis en Tuin 2014

Zondag zijn de deuren van Huis & Tuin 2014 gesloten. Vier dagen stond het WTC Expo volledig in het teken van woon- en tuinplezier. Met volop nieuwe activiteiten op de beursvloer en een nieuwe indeling, namelijk huis en wonen gecombineerd, gaat de grootste huis-, tuin- en woonbeurs van Noord-Nederland met de tijd mee. En met succes. In totaal brachten meer dan 23.000 woon- en tuinliefhebbers een bezoek aan de beurs. Dat is iets minder dan vorig jaar, echter het aanwezige publiek kwam gericht en was zeer geïnteresseerd. Huis & Tuin 2015 vindt plaats van 5 tot en met 8 maart, wederom in het WTC Expo.

Nieuwe initiatieven
De elfde editie van Huis en Tuin stond bol van de nieuwe initiatieven waarbij de beleving centraal stond. Van het pimpen van zelf meegebrachte oude meubels, klussen voor vrouwen, geluidsbeleving in de woonkamer, wonen met de seizoenen, tot de dynamische workshop arena en creatieve expressies op een kunstwand. Vanzelfsprekend stond ook het zelf bloemschikken op de stand van Groei en Bloei weer in de belangstelling. Daarnaast waren er op Huis & Tuin de nodige primeurs. Van de unieke formule opritineendag.nl, opblaasbare trendy buitenmeubels tot de liefdesbloem Agapanthus Senna.

De 3 mooiste thematuinen van 2014
Zeven tuinen deden er dit jaar mee aan de spannende thematuin-competitie. "Stuk voor stuk fascinerende tuinen van een buitengewoon hoog niveau", aldus de jury bestaande uit tuin-coryfeeën Bert Vermeijden & Dick Beijer. De uitslag was als volgt: 1e prijs: Alkema Hoveniers met de Kamertuin 2e prijs: Van Tuinen met ‘Hortus conclusus’ de omsloten tuin 3e prijs: Oltman's Groen met Noordelijk Buitenleven. De winnaar Alkema Hoveniers stond al voor de elfde keer op Huis en Tuin en kreeg eerder een bokaal mee. Nu met de Kamertuin de 1e prijs. Wico Alkema ontwerpt tuinen waarbij vooraf wordt bedacht dat die qua vorm, kleur en lijnenspel in elk seizoen hun charme moeten hebben. Waarbij een tuin er direct zo uitziet als een klant 'm uiteindelijk wil hebben. Vandaar de vele sfeervolle oude fruitbomen.

Verkiezing 'Stand van het Jaar'
Tot 'Stand van het Jaar' is op Huis en Tuin uitgeroepen Kleur op Kleur Interieur van Marianne Mooren uit Aldeboarn. De energieke presentatie op de stand en de binnen de beperkte vierkante meters gecreëerde unieke woonsfeer hebben tot de keuze geleid.

Huis en Tuin 2014 kende om precies te zijn 23.138 bezoekers. Beursmanager Ellen Slippens: "Met name door het schaatsen op TV en het mooie weer op zondag was het op de beursvloer iets rustiger dan normaal. Desondanks hebben we een sterke beurs neer kunnen zetten met overwegend positieve reacties van zowel bezoekers als exposanten. Dat geeft ons een goed gevoel en veel energie voor Huis en Tuin 2015."

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement