Ondernemend Friesland nieuws

Levensmiddelen: Duitsland biedt goede kansen

Nieuwe levensmiddelentrends en de samenwerking met Duitsland staan centraal tijdens het Nederlands-Duits Ondernemersforum op donderdag 29 april 2010 van 14 tot 18 uur in Vianen. Prominente sprekers zoals Dr. Alfred Oetker, Bastian Fassin (Katja), Tony Vendrig  (Ahold Europe) en Joop Holla (onderzoeksbureau GfK) discussiëren over kansen en risico’s van de branche.

De voedingsmiddelenindustrie heeft de economische crisis verhoudingsgewijs goed doorstaan. Levensmiddelen vormen een belangrijke trend bij de consument. Eten, koken en gezelligheid zijn ‘in’. Geen ander land is voor de Nederlandse levensmiddelenhandel belangrijker dan Duitsland. In 2009 behaalde de Duitse levensmiddelenindustrie een omzet van 150 mrd. euro. Nederland is hierbij het belangrijkste partnerland. Meer dan een kwart van de Nederlandse agrarische export gaat naar Duitsland.

 

Maar de waarneming en werkelijkheid komen niet altijd overeen. Zo blijft de aangekondigde biologische opmars tot nu toe uit. In plaats daarvan groeit op dit moment in Nederland vooral de markt voor fastfood. Leven we in een omgekeerde wereld? Komt de biologische golf nog? Welke kansen hebben Nederlandse aanbieders wat betreft  Duitse trendproducten? Dit en andere vragen worden tijdens het forum besproken. Een belangrijk onderwerp is eveneens de verhouding tussen producenten en handelaren, die niet altijd even eenvoudig is. Er bestaat immers in Nederland sinds jaren een grote concurrentiestrijd tussen de handelsketens.

 

Het evenement wordt door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) georganiseerd en vindt op de Miele Campus in Vianen plaats. Het Duitse concern voor huishoudelijke apparaten heeft daar één van haar wereldwijd modernste showrooms gebouwd. De deelnemers aan het forum krijgen niet alleen een rondleiding door de keuken- en huishoudelijke werelden, maar kunnen het onderwerp levensmiddelen in deze omgeving spreekwoordelijk “beleven en proeven”. In het kader van de bijeenkomst kunnen ondernemers elkaar ontmoeten en contacten sluiten. De discussie vindt in het Nederlands en Duits plaats. De deelname is kosteloos. Een aanmelding is verplicht.

 

Download van de portretfoto’s van de sprekers: http://www.dnhk.org/nl/presse/bildmaterial/

 

Online-aanmelding:

http://www.dnhk.org/index.php?460&tx_mjseventpro_pi1[showUid]=302&L=14

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement