Ondernemend Friesland nieuws

Licht op groen vorming ondernemersfonds Wolvega

Ondernemersfonds Wolvega

Leden van de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Wolvega (WOW), Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) en  Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Wolvega (SPBW) wisselden dinsdagavond in Van der Valk Hotel in Wolvega over de totstandkoming van een Ondernemersfonds Wolvega. Al sinds jaar en dag vinden er allerlei activiteiten plaats om Wolvega te promoten. De meeste van die zaken worden nu door de WOW ter hand genomen en bekostigd. Op de bedrijventerreinen in Wolvega is SPBW actief met collectieve beveiliging, bewegwijzering en afval. Het zijn echter niet alleen de leden van WOW en deelnemers van de SPBW die hiervan profiteren, ook andere ondernemers in Wolvega hebben hier direct of indirect profijt van.

 

Dalend aantal leden

De afgelopen periode hebben WOW en SPBW te maken met een dalend aantal leden en deelnemers. Dit betekent minder inkomsten en minder mensen die zich actief inzetten voor allerlei activiteiten. De continuïteit van de activiteiten komt onder druk te staan. Dit betekent dat een aantal activiteiten in de toekomst niet meer georganiseerd kunnen worden. Dat terwijl de besturen van de WOW, SPBW en in samenwerking met CCW graag meer activiteiten willen ontplooien.

 

Ondernemersfonds Wolvega

Er zijn voornemens om te komen tot de instelling van een Ondernemersfonds Wolvega. Het Ondernemersfonds, onder te brengen in een op te richten stichting, zal door en namens de WOW, SPBW en CCW  worden beheerd en de middelen zullen worden aangewend ter dekking van activiteiten welke worden gemaakt ten bate van ondernemend Wolvega. De leden en besturen hebben zich uitgesproken voor het innen van een soort belasting met een eerlijke  gedifferentieerde grondslag als voeding voor het nieuwe fonds. Elders in het land zijn al diverse ondernemersfondsen, welke naar tevredenheid operationeel functioneren. Aan het slot van de avond was de conclusie dat een ruime meerderheid voor het vormen van een ondernemersfonds is. De gemeenteraad moet de verordening vaststellen en de bijdragen gebaseerd op WOZ waarde van de panden innen. Als er een reclame uiting aan de gevel van meer dan 0,1 m2 is moet er reclamebelasting worden betaald  Gehoopt wordt dit per 1 januari 2015 in te laten gaan. Na drie jaar wordt geëvalueerd.

 

(Foto: Lenus van der Broek).

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement