Ondernemend Friesland nieuws

Light Challenge 2013 van start in Heerenveen

Burgemeester Tjeerd van der Zwan en wethouder Age Hartsuiker openen de Light Challenge door de lichtshow te starten

Veel belangstelling tweede editie landelijke ontwerpwedstrijd

Woensdagavond 6 februari om 19.00 uur vond in Heerenveen de kick off plaats van de Light Challenge 2013, de tweede editie van de landelijke ontwerpwedstrijd voor innovatieve straatverlichting. ‘Naast de initiatiefnemende gemeente Heerenveen doen er dit jaar maar liefst negen andere gemeenten met hun bewoners en studenten mee aan de wedstrijd. Landelijk staan de seinen op groen voor nieuwe verlichting. Als Heerenveen hebben we een initiatief gelanceerd dat omarmd wordt door zowel andere gemeenten als bedrijven, bewoners en enthousiaste studenten.’ Aldus wethouder Age Hartsuiker, Light Challenge-wethouder van Heerenveen.

Om 19.00 uur opende de burgemeester samen met de wethouder de Light Challenge 2013. Tijdens de aftrap werden de lichten in het centrum van Heerenveen ontstoken en was er een lichtprojectie te zien op het gemeentehuis. In het centrum waren overdag en ‘s avonds diverse activiteiten, zoals de innovatiemarkt op het Crackplein, Kunst Licht en Bring Your Own Beamer (BYOB). Bij deze laatste activiteit vertoonden BYOB video-artiesten hun kunsten op diverse gebouwen in het centrum. Het centrum blijft ook op 7 en 8 februari prachtig verlicht met allerlei lichtobjecten.

Politiek en bedrijfsleven over duurzame innovatie
Tijdens het tafelgesprek ‘Light Challenge gaat door’ spraken vertegenwoordigers uit de politiek en het bedrijfsleven met elkaar over innovatie en duurzaamheid. Aan tafel zaten gedeputeerde Sietske Poepjes, burgemeester Tjeerd van der Zwan, wethouder Age Hartsuiker, duurzaam ondernemer en jurylid Igor Kluin, algemeen directeur Omrin John Vernooij en innovatief ondernemer Gerrit Baarda. Tijdens dit programma werden ook de juryleden en ruim 70 studenten, verdeeld in tien teams, voorgesteld en was er een interview met juryvoorzitter Rudi Slager.

Uniek

Uniek aan deze wedstrijd is de inbreng van de bewoners en de samenwerking tussen bedrijven, overheid en onderwijs. Bewoners en studententeams van de tien deelnemende gemeenten gaan samen de competitie aan om duurzame, energiezuinige en innovatieve verlichtingsconcepten te bedenken. Zij worden hierbij gecoacht en ondersteund door bedrijven die partner zijn van Light Challenge 2013. De finale is op 3 juli in Rotterdam.


Light Challenge

In 2011 was de eerste editie van de Light Challenge. Naast de initiatiefnemende gemeente Heerenveen deden in 2011 ook de gemeenten Assen en Groningen mee. Deze eerste editie heeft geresulteerd in diverse landelijke en ook Europese Awards. De Light Challenge is ontstaan doordat diverse gemeenten bezig zijn om de openbare verlichting energiezuiniger te maken.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement