Ondernemend Friesland nieuws

Lucas Wijnwinkel doet meer met wijn

Lucas Wijnwinkel Heerenveen

Lucas Wijnwinkel in Heerenveen geeft inspiratie aan wijnbeleving. Deze nieuwe zaak aan de Lindegracht biedt de mooiste wijnen van gerenommeerde wijnhuizen op alle continenten (Zuid- en Noord-Amerika, Zuid-Afrika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland). Onder andere liggen wijnen van Boschendal en De Rothschild en de beste champagnes in de rekken bij Lucas Wijnwinkel. Mark laat zien dat kwaliteits wijn niet perse duur hoeft te zijn, en wil graag de drempel naar goede wijn omlaag halen voor de consument.

Mark Lucas (23) heeft als sommelier in diverse toprestaurants in het westen, in Amsterdam en in Friesland gewerkt. Na acht jaar ervaring te hebben opgedaan vond hij het tijd worden om voor zichzelf te beginnen. Door zijn ervaring kan hij op een informele manier toch een professioneel “wijn-spijs” advies geven. De wijnen verkoopt hij behalve in de winkel ook via een webshop en hij levert aan huis. De horeca wordt dagelijks beleverd. Een extra service (gratis) van Lucas Wijnwinkel aan horecazaken is het samenstellen van een uitgebalanceerde wijnkaart.

 

Een andere doelgroep is het bedrijfsleven. Lucas Wijnwinkel is in staat de mooiste, gevarieerde wijnpakketten aan te bieden in de vorm van relatiegeschenk, cadeauartikel of kerstgratificatie. Deze pakketten kunnen worden aangevuld met kazen, gadgets en accessoires. In de wijnwinkel heeft Mark Lucas een ambiance gecreëerd die aansluit bij een restaurantsfeer en die geënt is op gastvrijheid. De uitstraling is trendy chique. Het interieur heeft fraaie houtaccenten en wordt met LED warm uitgelicht. Er is gekozen voor duurzame materialen met Ecolabels. Achter het royale pand is een intieme binnentuin.

 

Het assortiment van de winkel bestaat voor 90% uit wijnen. De overige 10% betreft exclusieve wijnglazen(Ched&Sommelier), serviezen met mat geglazuurd porselein, koffie (Buscaglione) en thee (Taylors). ‘Wij zijn met dit concept de enige wijnwinkel in Noord-Nederland,’ aldus Mark Lucas.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement