Ondernemend Friesland nieuws

Maak uw ondernemersdroom waar

Egbertjan Kroes Crowdfunding Alliantie

Alternatieve financieringsvormen in combinatie met marketing.

Samen met Egbertjan Kroes gaf Henk Rooseboom van de Crowdfunding Alliantie onlangs zijn visie over alternatieve financieringsvormen in combinatie met marketing. Een mix die uitermate succesvol is gebleken bij het realiseren van ondernemersdromen. Waar standaard financiers en investeerders de deur steeds vaker dichtslaan, zetten Egbertjan Kroes en Henk Rooseboom de deur juist wijd open. Deze twee zelfstandigen bundelen hun krachten om andere ondernemers te helpen bij hun droom.

Zo wel startende als gevestigde ondernemers

Een succesformule, want of die droom nu klein of groot is; Kroes en Rooseboom kunnen elke ondernemer met een financieringsvraag op weg helpen. Het geheim schuilt daarbij in het tegelijkertijd aantrekken van alternatieve financieringsmogelijkheden en nieuwe klanten. Zowel startende als gevestigde ondernemers lopen er maar al te vaak tegenaan: ze willen een bedrijf beginnen of juist groeien als zelfstandige, maar beschikken niet over voldoende financiële middelen om die plannen waar te maken. Kroes: ,,Wij proberen het bedrijfsleven weer aan geld te helpen vanuit de alternatieve financieringssfeer, en kunnen dus juist die ondernemers helpen die ergens anders ‘nee’ te horen krijgen.” Zelfs als zeer grote bedragen nodig zijn, weten Kroes en Rooseboom precies welke middelen en bronnen ze moeten aanboren. En, niet onbelangrijk, vooral ook hóe ze dat moeten doen.

 

Marketing meets financiering

Kroes, marketing- en crowdfundingstrateeg, is een kei in het verleiden van investeerders. Hij weet als geen ander een bedrijf of idee in de markt te zetten. Met de financieringsbehoefte als uitgangspunt bedenkt hij samen met de klant een campagne. Het vergroten van het netwerk en de naamsbekendheid van een bedrijf  door zo’n campagne genereert nieuwe klanten, verhoogt de omzet, en maakt het bedrijf tegelijkertijd aantrekkelijker voor investeerders.

 

Henk Rooseboom is mede eigenaar van de Crowdfunding Alliantie

Rooseboom is de financiële man van het duo. Hij heeft door zijn jarenlange ervaring in de accountancy, kredietverstrekking en bankwereld directe ingangen bij de juiste financieringspartners – ingangen die voor veel ondernemers zelf onbekend of onbereikbaar zijn. Behalve de juiste contacten vormen ook de eisen voor financiering voor veel ondernemers een struikelblok, maar die hoeven met een eerlijk en degelijk advies van Rooseboom geen onoverkomelijk obstakel meer te zijn.

 

Netwerk binnen handbereik

Onder andere door de samenwerking met buitenlandse investeerders is bovendien geen droom nog onbereikbaar, want Kroes en Rooseboom kunnen ook ondernemers met een zeer grote financieringsbehoefte bijstaan. ,,Bij ons is eigenlijk geen nee te koop”, aldus Rooseboom. Omdat ze werken vanuit Moar! in Drachten, een financiële community met verschillende bedrijven in de financiële dienstverlening, hebben Kroes en Rooseboom ook voor andere financiële vraagstukken een groot netwerk binnen handbereik. Zo heeft elk plan kans van slagen.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement