Ondernemend Friesland nieuws

Maar liefst 2000 matches tijdens de On Stage Doe Dag

On Stage Doe Dag

In vervolg op het beroepenfeest van Zuidwest Friesland On Stage op 7 oktober jongstleden, vond op 23 oktober de On Stage Doe Dag plaats. Ruim 800 On Stage leerlingen gingen op pad om werkbezoeken af te leggen bij de beroepsbeoefenaren waar ze bij On Stage een match mee hebben gemaakt. Veel deelnemende bedrijven hadden een mooi programma in elkaar gezet met een afwisseling van kijken en doen. In totaal zijn er ca. 2000 matches gemaakt bij On Stage.

De projectleiders van Zuidwest Friesland On Stage bezochten een aantal matches en troffen er gemotiveerde vmbo leerlingen en enthousiaste professionals aan. “Wij zagen zoveel leerlingen met  ‘sterretjes in hun ogen’: degenen die echt nieuwsgierig en gemotiveerd zijn. Voor hen doen we dit en onder deze jongeren vinden de bedrijven hun toekomstige collega’s en medewerkers!”, zeggen de projectleiders.

 

Een greep uit de matches

De Walrus in Sneek had een compleet programma opgezet met rondleiding en maakten de leerlingen bij Taxi Van der Bles ritjes naast een echte taxichauffeur. Bij Jachtwerf Busman in Koudum leerden de leerlingen niet alleen over de technische kant van het werken op een jachtwerk, maar ook de commerciële kant. In het prachtige theater in Sneek zagen de leerlingen dat er nog een hele andere wereld zit achter de wereld van kunst en cultuur en bij tandartspraktijk Leonora werden gaatjes gevuld.

 

Boeketten maken en interviewen

In Bolsward kregen 24 leerlingen een rondleiding door de dierenartsenpraktijk en bij Nota Straatmakers gingen de leerlingen aan het werk in IJlst en mochten daar zelfs op de shovel rijden. Bij Morekop in Sneek proefden de leerlingen van het grafische vak en bij Ranzijn in Sneek maakten de leerlingen met groene vingers de mooiste boeketten. Bram, leerling van het Nordwin College interviewde projectleider Christien Jasper voor Loopbaan TV en bij Zijlstra Architecten in Bakhuizen leverde de ontwerpopdracht bijzondere resultaten op! De lasmaskers gingen op bij Westra RVS in Elahuizen en bij Jobz-on in Sneek gingen de leerlingen op acquisitie bij klanten en werden daarna CV’s gematcht.  

 

Geluidsinstallaties aansluiten en tuin aanleggen

Snakeware in Sneek liet 5 toekomstige programmeurs zien hoe er wordt samengewerkt op programmeringsgebied met Poiesz Supermarkten en de handhavers van de gemeente Súdwest Fryslân lieten zien dat hun werk meer inhoudt dan het uitdelen van parkeerboetes. Bij Inferno AV in Sneek moesten de leerlingen een geluidsinstallatie aansluiten en bij Priore in Workum ervaarden de leerlingen hoe leuk het werk van accountants en belastingadviseurs is.  Bij de Rabobank in Sneek was het een volle bak 18 leerlingen en autoland van den Brug deed daar nog een schepje bovenop met maar liefs 55 bezoekers! Bij kinderkapsalon Koppies werden de meest mooie creaties gemaakt, zinken vogelhuisjes werden gesoldeerd bij Terpstra Daktechniek en Donker Groen nam de leerlingen mee naar Leeuwarden om daar te werken in een door hen aan te leggen tuin.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement