Ondernemend Friesland nieuws

Marketing Leeuwarden stopt

Het bestuur van Marketing Leeuwarden ziet zich tot haar grote spijt genoodzaakt om de activiteiten van Marketing Leeuwarden stop te zetten. De reden is het wegvallen van de subsidies per 1 januari 2012. Hierdoor kan het projectbureau in de huidige vorm niet langer worden gefinancierd. Ook is er geen financiële  basis voor een afgeslankte organisatie.  Daarmee komt er een einde aan een zelfstandige organisatie voor de citymarketing van Leeuwarden.

Marketing Leeuwarden, voorheen Expeditie Leeuwarden, is in 1998 als stadsmarketingorganisatie opgericht op initiatief van het gemeentebestuur en een groot aantal betrokken burgers en instellingen in Leeuwarden.  Ze werd gesubsidieerd door de gemeente Leeuwarden. Het bedrijfsleven betaalde mee aan de campagnes. Daarnaast ontving de organisatie de afgelopen jaren een projectsubsidie van de provincie Fryslân en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland met een looptijd van 3 jaar.

 

Marketing Leeuwarden heeft de stadsmarketing een enorme impuls kunnen geven. Er is veel bereikt op het gebied van de promotie, imagoverbetering en de naamsbekendheid van Leeuwarden. Inwoners van Leeuwarden én Friesland zijn de afgelopen jaren positiever geworden over de stad. Er zijn activiteiten en campagnes uitgevoerd op gebied van Wonen, Werken, Vrije Tijd en Kennis.


Marketing Leeuwarden heeft jaarlijks een forse bijdrage uit de markt gerealiseerd in geld en middelen. Er is een groot en solide netwerk opgebouwd met de producteigenaren en stakeholders in Leeuwarden en is er constructief samengewerkt.  Door de korte lijnen naar onze netwerkpartners in de stad en regio kon Marketing Leeuwarden snel en gericht gezamenlijk acties opzetten en uitvoeren.

 

Gemeente Leeuwarden kiest voor 2012-2014 een andere strategie voor de citymarketing. Daarom zal Marketing Leeuwarden in de huidige opzet eindigen per 1 januari 2012. Binnen het lopende projectbudget werkt Marketing Leeuwarden begin 2012 aan de afronding van het SNN-project. Tevens draagt Marketing Leeuwarden zorg voor een goede overdracht van wat is opgebouwd aan producteigenaren.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement