Ondernemend Friesland nieuws

Marktplaats maatschappelijk ondernemen van start

Lancering unieke website in Friesland

Met trots kondigt het Vrijwilligers Servicepunt de lancering aan van de nieuwe website www.hartvoorheerenveen.nl. Op deze digitale marktplaats kunnen vanaf 22 december ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten en handelen in betrokkenheid. Burgemeester Tjeerd van der Zwan zal in Eetcafé De Buurman de officiële lancering verrichten. Hij geeft hiermee het startschot om maatschappelijke betrokken ondernemen binnen de gemeente Heerenveen te stimuleren.

Op hartvoorheerenveen.nl kunnen bedrijven goederen, materialen, professionele producten en diensten gratis of tegen gunstige voorwaarden aanbieden aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties kunnen op hun beurt hun vraag aangeven. Denk bijvoorbeeld aan de huur van (vergader)ruimte, bouwmaterialen, kleding, ICT of transport. Wat de één over heeft of graag wil aanbieden, is door de ander zeer gewenst. Samen sluiten zij een deal in de vorm van een match: goede matches, inspirerende matches! Zo hoeven bedrijven hun financiële middelen niet aan te spreken, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor hun directe samenleving te betekenen.

 

Wat levert Maatschappelijk Betrokken Ondernemen op?
Voor bedrijven is dat onder andere een positief bedrijfsimago, nieuwe klantgroepen, publiciteit en een goed gevoel. Maatschappelijke organisaties kunnen door bijvoorbeeld nieuwe kennis of materialen een klus verwezenlijken die op eigen kracht niet of moeilijk te realiseren is. En ook gemeenten zijn erbij gebaat doordat MBO de leefbaarheid in wijken en buurten direct vergroot.

 

Hart voor Heerenveen is een initiatief van het Vrijwilligers Servicepunt, onderdeel van Caleidoscoop Welzijnswerk. Via een werkgroep wordt het project enthousiast gesteund door een groep prominente Heerenveeners. Naast burgemeester Tjeerd van der Zwan hebben directieleden van de Rabobank Heerenveen – Gorredijk, Caleidoscoop Welzijnswerk, het Posthuis Theater en Randstad Uitzendbureau zitting genomen in de werkgroep. Daarnaast staat ook de Ondernemerskring Heerenveen achter dit ondernemende project.

 

Al vóór de lancering van de website heeft een aantal Heerenveense ondernemers het idee achter Hart voor Heerenveen omarmt. Zo zet Notariskantoor mr. Margreet Savenije zich graag in om voor stichting in oprichting LETS ruilnetwerk de statuten te verzorgen. Eetcafé De Buurman zorgt dat een deel van de opbrengst van haar Fryslân Burger naar De Voedselbank gaat. De Bios Heerenveen verbindt zich via het Maatjesproject van Stichting Aanzet aan Hart voor Heerenveen. Daarnaast hebben o.a. het Posthuis Theater, Kringloop Heerenveen, de Rabobank en Taxi Oenema het goede voorbeeld gegeven en hun kennis, diensten en materialen geïnvesteerd in de Heerenveense samenleving.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement