Ondernemend Friesland nieuws

Martec wint Ondernemersverkiezing Weststellingwerf 2014

Jeroen van Heck, winnaar 2013, overhandigt de prijs aan Eric van der Zee

Eric van der Zee van Martec Nederland te Wolvega heeft woensdagavond de titel Ondernemer van het Jaar Weststellingwerf in de wacht gesleept. De andere genomineerden waren Alex Travaillé van Wolvega Panelen en Albert de Puijsselaar en Jan Feersma Hoekstra van Agriton Noordwolde. De Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) reikte de prijs voor achtste maal op rij uit, maar goot de verkiezing dit jaar in een nieuw jasje.

Inspelend op de snel ontwikkelende omgeving, werd dit jaar in de beoordeling van de genomineerde bedrijven expliciet gelet op de wijze waarop de ondernemers meegaan in die ontwikkelingen en zich focussen op ‘Het Nieuwe Ondernemen’. Daarbij aansluitend verzorgde duurzaamheidsspeciast Bouwe de Boer een inspirerende presentatie. De avond bij Van der Valk in Wolvega werd bijgewoond door bijna 200 ondernemers uit Weststellingwerf.

 

Juryvoorzitter Siem Jansen (directeur NOM) gaf aan dat de drie bedrijven zeer dicht bij elkaar lagen. De keuze viel uiteindelijk op Van der Zee van Martec. ’ Een verborgen parel die wereldwijd opereert. Wanneer je binnen komt bij Martec heb je niet het idee dat je te maken hebt met een onderneming die op het terrein van ‘slijtvast slijpen’  een reputatie heeft bij veel bedrijven. Eric is vanaf 2000 bezig met zijn bedrijf. Lange tijd alleen maar inmiddels gegroeid naar 12 medewerkers. ‘

 

Na een moeilijke periode in 2012 maakte Van der Zee, samen met het personeel de keuzen om zich te concentreren op de kernactiviteit van zijn bedrijf. ‘Juist daardoor heeft hij kunnen groeien en overleven. Het getuigt van moed om zo’n fundamentele keuze te maken en die dan ook door te voeren. Hij richt zich sterk op zijn medewerkers en weet de juiste toon te vinden om hen te motiveren. Hij schuwt daarbij niet om ‘moeilijke” medewerkers in dienst te nemen en geniet ervan wanneer zij groeien binnen het bedrijf. Een no-nonsense ondernemer die zichzelf en zijn bedrijf toonaangevend in zijn specialisme heeft weten te maken. Vermeldenswaardig is een specifiek ‘zaagpatent’ dat door Martec is ontwikkeld. 

 

Fotografie: Lenus van de Broek

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement