Ondernemend Friesland nieuws

Menno Bakker treedt af als directeur bij VVV Leeuwarden

Menno Bakker treedt af als directeur bij VVV Leeuwarden

Bij de VVV Leeuwarden heeft directeur Menno Bakker op 1 augustus jl. zijn baan beëindigd. Zijn functie wordt waargenomen door interim directeur Rene van der Weide, die  de afgelopen maanden al door Bakker is ingewerkt. Het vertrek van Bakker is op zijn eigen verzoek en in goede harmonie tot stand gekomen. Na twaalf jaar werd het naar zijn zeggen tijd voor iets anders. Hij zal zo lang als nodig is beschikbaar zijn voor (onbezoldigd) advies.

Bakker is in december 1997 begonnen als directeur van ‘Stichting Promotie Leeuwarden/VVV’. In die hoedanigheid heeft hij leiding gegeven aan het optuigen van een professionele  citymarketing-structuur voor Leeuwarden.  Dat resulteerde enkele jaren geleden in de oprichting van ‘Expeditie Leeuwarden’, een stadsbreed gedragen proces voor de marketing van de stad.

 

 In diezelfde periode reorganiseerde Bakker de VVV. VVV’s in heel Nederland hebben zeer zware jaren achter de rug. De markt veranderde door de komst van internet snel en de rol van de VVV’s verschoof van boekingen naar gastheerschap en informatieverstrekking. Veel VVV’s legden financieel het loodje. In die roerige periode is de VVV Leeuwarden er  - in goede samenwerking met onder andere de gemeente Leeuwarden  - in geslaagd zichzelf aan te passen aan de wensen van de tijd. De organisatie werd financieel gezond gemaakt en men verhuisde van het NS station naar de ACHMEA-toren. Volgens veel bezoekers heeft Leeuwarden op dit moment de meest aansprekende VVV-winkel van Nederland. Ook werd er de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede website en in productontwikkeling.


De directeursfunctie van de Leeuwarder VVV was de afgelopen drie jaar een parttime baan; dit passend bij de ambitie van de VVV om de overheadkosten in de reorganisatiefase zo laag mogelijk te houden. Het bestuur zal het komend half jaar inventariseren of dit voor de toekomst nog een gewenste situatie is.

Het bestuur van Stichting Expeditie Leeuwarden/VVV heeft er voor gekozen om niet per direct een vaste opvolger te zoeken, maar om een interim manager aan te trekken, in de persoon van Rene van der Weide. Voor deze optie is gekozen omdat momenteel de haalbaarheid wordt onderzocht om meerdere VVV’s in Fryslân intensiever te laten samenwerken met de VVV Leeuwarden; de laatste dan in de rol van een dienstencentrum. Mocht dit leiden tot vergaande samenwerking of organisatorische indikking van VVV’s, dan kan dit consequenties hebben voor de rol en het takenpakket van de dan verantwoordelijke directeur. Verwacht wordt dat hierover eind dit jaar meer bekend is.

Rene van der Weide is 32 jaar, en geniet met zijn  Commercieel Adviesburo 3M van het zelfstandig ondernemerschap. 3M is specialist in het organiseren, structureren én implementeren van alle 'verkoop' gerelateerde processen. Of het nu gaat om het op orde brengen van de administratieve zaken, het verzorgen van de aftersales of het trainen en begeleiden van de verkoop medewerker(s).

Door het zelfs exploiteren van een webwinkel heeft Van der Weide de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met website optimalisatie en in dit kader heeft Van der Weide de afgelopen maanden als procesmanager de optimalisering van de website van VVV Leeuwarden als ook de digitalisering van  werkprocessen begeleidt.

Bakker zelf gaat zich helemaal richten op NARVIC, zijn bureau voor communicatie en interim management.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement