Ondernemend Friesland nieuws

Met een gerust hart de weg op

Met een gerust hart de weg op

De marges staan onder druk in de transportsector. Een haperende economie gecombineerd met hoge brandstofprijzen zijn daar debet aan. Goed onderhoud van het wagenpark, een op maat gesneden verzekeringspakket en een verstandige financiering werpen zeker nu extra vruchten af, zeggen de mannen van Scania. In één van de 43 vestigingen, aan de Tolhûswei in Joure, geven ze hun visie. De sterke koffie ontbreekt niet.

 Scania is befaamd om haar efficiënte productieproces. Bij de technologische ontwikkeling krijgt het streven naar een laag brandstofverbruik en een schoner milieu bijzondere aandacht. Dit is ook het geval bij de nu al leverbare Scania euro-6. Daarnaast is de Scania beeldbepalend op de weg. “Het is niet voor niets de droom van menig chauffeur om een keer in een echte Scania te mogen rijden,” aldus accountmanager Rudolf Valkema. Scania levert aan eigenrijders, eigen vervoerders (zoals supermarkten) en transportbedrijven. “Het traject begint altijd met het product: de aankoop van één of meer Scania’s”, aldus Valkema. “Maar zaken als financiering, verzekering en onderhoud komen vervolgens direct aan de orde. We stellen een totaalconcept op waarmee de ondernemer zorgeloos de weg op kan. Bij dat proces zijn Scania Insurance en Scania Finance direct betrokken.” Scania Finance levert ook in deze economisch moeilijkere tijden maatwerk voor de klant. “We denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden”, aldus Paul Middelbos.

 

Risicoanalyse

Verzekeren is maatwerk, weet Tim Borchers. Hij is verzekeringsadviseur voor de regio Noord en direct aanspreekpunt voor de ondernemers: “We maken eerst een risicoanalyse van het bedrijf. Welke zaken moet je beslist afdekken, en welke niet? Een bedrijf dat bederfelijke waar vervoert kampt met andere risico’s dan een transporteur van gevaarlijke stoffen.” Alle kennis is in huis. Dat moet ook wel, want wetgeving verandert snel, ook over de grenzen. “Aansprakelijkheidswetgeving in Nederland ziet er bijvoorbeeld anders uit dan in Duitsland. Wij kennen alle ins en outs.” Stil komen te staan langs de kant van de weg is een risico voor elke transportondernemer. Borchers: “Alles is er op gericht om dat te voorkomen, maar gebeurt het tóch dan is snel ingrijpen een must. We hebben een 24-uursdienst. Na een melding komen we onmiddellijk in actie. Zo kunnen we direct voor vervangend vervoer zorgen. Onze grote vloot opererend onder de vlag van R&FLex truckverhuur bestaat uit jonge Scania´s in verschillende uitvoeringen. Deze kunnen per direct worden ingezet als dat nodig is.”

 

Onderhoudscontract

Schade wordt zo snel mogelijk verholpen: “Er is onmiddellijk contact met Scania Insurance en alles wordt direct en snel geregeld, zonder tussenpersonen. De vrachtauto gaat per direct naar de Scania werkplaats.”

Zoals gezegd: stilstand voorkomen is natuurlijk de drive en leidt tot aanzienlijke kostenbesparing. Met een vast onderhoudscontract kan de ondernemer de pieken uit zijn kostenplaatje halen en blijven de Scania’s up to date. Kees-Jan Smink, service-manager bij Scania Joure: “Een wagen die piekfijn in orde is, dat is de beste preventie. Het op tijd vervangen van (originele) onderdelen is daarbij van groot belang. Liever hier een onderdeel tijdig vervangen dan straks in het buitenland langs de kant van de weg staan. Bovendien kennen we onze Scania trucks en hun geschiedenis door en door. Problemen die ik vandaag tegenkom ben ik vaak al eerder tegengekomen. Uit die kennis kunnen we putten en dat is onze kracht.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement