Ondernemend Friesland nieuws

Meubelmakerij De Esdoorn wint ondernemersprijs Weststellingwerf

Meubelmakerij De Esdoorn wint ondernemersprijs Weststellingwerf

ijdens een feestelijk gala met ruim 200 gasten is Mark Manchester van Meubelmakerij de Esdoorn uit Wolvega woensdagavond 8 december uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2010 in Weststellingwerf. Zelf noemt de ondernemer zijn bedrijf Het best bewaarde geheim van Wolvega. De jury was vooral onder de indruk van de gestage groei van De Esdoorn, waarmee het bedrijf een mooi marktaandeel van 8% heeft weten te verwerven in de markt van meubels voor kinderopvangbedrijven. Verder vielen de goede prijs-kwaliteitverhouding, het personeelsbeleid en de aandacht voor duurzaamheid op.

De ondernemersverkiezing vond plaats in het feestelijk aangeklede Van der Valk Hotel in Wolvega. De presentatie was in handen van Jort Kelder, zelfverklaard luis in de pels van ondernemend Nederland. Kelder, bekend van onder andere Quote en als televisiepresentator, was vilein en innemend tegelijk. Hij verzorgde de presentatie met verve en zorgde voor ongezouten commentaar, wat aardige uitspraken opleverde van onder andere VVD-burgemeester Gerard van Klaveren van Weststellingwerf die aangaf Niet gelukkig te zijn met dit kabinet. De helft plus 驮 regeert, samen met een partij op afstand die voor een hoop gesodemieter zorgt. Het is alleen maar bezuinigen wat de klok slaat en van enige creativiteit is geen sprake. Ik geef ze hooguit anderhalf jaar. Kwinkslagen waren er ook. Jort Kelder: Je carri貥 dank je aan je eerste vrouw, je tweede vrouw dank je aan je carriere.


Ondernemers uit Weststellingwerf konden door collegas worden voorgedragen voor de verkiezing. Aan deze oproep werd ruim gehoor gegeven met als resultaat een gevarieerd scala aan bedrijven. Die grote betrokkenheid is bijzonder volgens juryvoorzitter Siem Jansen, directeur van de NOM, die uit ervaring weet dat vergelijkbare initiatieven vaak minder respons opleveren: De verkiezing leeft dus in Weststellingwerf. De jury bestond verder uit Bert Sloot, directeur van Bert Sloot Vastgoed, en Jan Zandhuis, oud-directeur van Nieuwe Weme. Naast Mark Manchester van de Esdoorn waren ook Eric Ruitenberg van Meubelstoffeerderij en Kussenatelier Ruitenberg in Wolvega en Donny Lawerman van horecagelegenheid Pieter Poot in De Blesse genomineerd.


De verkiezing Ondernemer van het Jaar Weststellingwerf is een initiatief van de Commerciele Club Weststellingwerf. Het doel van de verkiezing is bedrijven en ondernemers in Weststellingwerf meer te promoten en in nauwer contact met de bevolking te brengen. Het initiatief wordt financieel ondersteund door Rabobank de Stellingwerven Boom regionale uitgevers, Gemeente Weststellingwerf en Victoria Park. De winnaar van vorig jaar was Michiel Kranendonk van Kranendonk Schilders uit Noordwolde. Eerdere winnaars waren Jan Oosterveld van Oosterveld Installatietechniek uit De Blesse en Truus Been van PrePressMediaPartners uit Wolvega. Volgend jaar wordt de verkiezing voor de vijfde maal georganiseerd. Dit jaar werden 30 ondernemers voor de verkiezing aangemeld.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement