Ondernemend Friesland nieuws

Minister Schultz van Haegen spreekt op Wetsus Congress 2013

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is één van de sprekers op het Wetsus Congress 2013. Als thema voor dit tweede lustrumcongres, dat wordt gehouden op 30 september en 1 oktober in De Harmonie in Leeuwarden, is gekozen voor “Waarde van Kennis”. Steeds duidelijker wordt hoe belangrijk kennis en innovatie zijn om zowel uit de economische crisis te geraken als om de wereldwijde uitdagingen rond water op te lossen. Naast kennis is internationale samenwerking cruciaal. Vandaar dat op dit tiende Wetsus Congress maar liefst zeven EU nationaliteiten spreken op de eerste dag.

Het congresthema wordt ’s ochtends belicht vanuit het nationale Topsectorenperspectief door de Minister, vanuit Europees standpunt door Luisa Prista (European Commission, DG Research & Innovation) en de invalshoek van het bedrijfsleven word ingevuld door Carlos Cosín, CEO van het Spaanse Abengoa Water. In de middagsessies wordt door sprekers uit binnen- en buitenland verder ingezoomd op de waarde van kennis vanuit het oogpunt van ondernemerschap en Europese clustering.

 

De tweede congresdag staat in het teken van de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van watertechnologie, met vier parallel sessies en twee keynote sprekers van hoog internationaal kaliber. Prof. Edward L. Cussler is Distinguished Institute Professor in Chemical Engineering aan de Universiteit van Minnesota. Hij is een absolute autoriteit op het gebied van transportprocessen, zoals die over membranen. Membranen spelen een belangrijke rol in talrijke processen in de watertechnologie, bijvoorbeeld bij Blue Energy.

 

Dr. Mea-Wan Ho promoveerde in de Biochemie aan de Universiteit van Hong Kong. Ze is directeur van het Institute of Science in Society in het Verenigd Koninkrijk. Een van haar onderzoeksgebieden betreft de link tussen Natuurkunde en Biologie en het is om die reden dat ze een grote interesse heeft ontwikkeld in de eigenschappen van water.

 

Daarnaast zijn er op het tiende congres parallelsessies rond bedrijfsfinanciering en talentontwikkeling georganiseerd, in samenwerking met WaterCampus Leeuwarden.

 

Het Wetsus Congress trekt jaarlijks ongeveer 700 bezoekers . Op www.wetsus.nl staat altijd de laatste informatie.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement