Ondernemend Friesland nieuws

Naamsverandering Achterbosch Architectuur

Hans Achterbosch en Bart Zantman zijn na een partnerschap van 5 jaar nu ook in naam verbonden. Met genoegen delen wij u mede dat vanaf het nieuwe jaar Achterbosch Architectuur verder zal gaan als AchterboschZantman architecten.

Er spelen zich op dit moment diverse transitieprocessen af in Nederland op allerlei niveaus; van de zorg, energie, voedsel tot de bouw. De kantelingen die dit met zich mee brengt in de samenleving zijn ingrijpend en onomkeerbaar. Oude waarden verdwijnen en nieuwe ontstaan. Dit gaat gepaard met angst voor verlies, maar wij zien dit als een kans, omdat het deuren opent voor een radicale verandering naar een werkelijk duurzamere samenleving.

 

De trek naar de stad, de wildgroei aan bedrijventerreinen, uniforme woonlocaties, verrommeling, versnippering en horizonvervuiling zijn neveneffecten van de klassieke ruimtelijke ordening en vragen erom om andere wegen in te slaan. Met de snel vergrijzende en ontgroenende bevolking, grootschalige krimp en leegstaande kantoorpanden ligt er een nieuwe ruimtelijke opgave. De vraag naar een decentrale duurzame energieopwekking biedt kansen op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling. Dit is zowel een ecologische, economische als sociaal-culturele uitdaging.

 

De uitdaging ligt hem in het feit dat de huidige ruimtelijke ordening niet is toegerust op de toekomstige opgave. Die uitdaging moet volgens ons niet in de klassieke zin worden gestuurd, maar in wisselwerking met mensen in participaties. Het gaat om het verbinden van krachten, in de vorm van intensieve samenwerking op diverse niveaus. Deze netwerken vormen een krachtige onderstroom. Met elkaar ben je sterker door de deling van kennis en kunde. Wij sturen hier al lang op aan, maar om dit kracht bij te zetten hebben wij gemeend dit middels een naamsversmelting te communiceren.

 

Een belangrijk punt bij samenwerken is dat je je los moet maken van het persoonlijke en moet richten op het collectieve belang. Dit onderstempelen we door een naamsversmelting in AchterboschZantman architecten. Vanaf 13 januari wordt onze nieuwe website gelanceerd:

www.AchterboschZantman.nl.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement