Ondernemend Friesland nieuws

Nauta Evenementencommunicatie genomineerd voor Gouden Giraffe

De medewerkers van Nauta Evenementencommunicatie zijn op kantoor verrast door het Gouden Giraffe Nominatie Team met haar nominatie in de categorie ‘creatief’. De Gouden Giraffe is dé Live Communication Award, ‘de oscar’ voor de evenementenbranche.  De nominatie is gewonnen met een case voor Coöperatie DELA, die vroeg om op symbolische wijze 750.000 overledenen te herinneren.

De prijs wordt toegekend aan bedrijven, personen in de Live Communication branche die hun nek regelmatig uit steken: door een sterk, origineel, gewaagd, resultaatgericht, effectief en/of maatschappelijk verantwoord concept te bedenken voor de realisatie van een succesvol evenement, beurs of congres. Uit de 28 inzendingen voor de categorie ‘creatief’ kregen 6 kanshebbers de mogelijkheid hun case live aan de jury te presenteren. Hieruit zijn 3 genomineerden gekozen.

 

Het plan

Vorig jaar bestond coöperatie DELA 75 jaar. Sinds het ontstaan in 1937 verzorgde de coöperatie ongeveer 750.000 uitvaarten. DELA wilde deze 750.000 overledenen op een bijzondere wijze herinneren. Nauta Evenementencommunicatie bedacht het concept om een ‘monument’ te maken van 750.000 bloembollen op de Floriade in Venlo. “Hiermee gaven we invulling aan de vraag om herinneringen aan al deze overledenen levend te houden en kleur te geven”, aldus projectmanager Petra Zwaan.” Want, leven is doorgeven aan volgende generaties. De geplante bloemen geven op een symbolische manier kleur aan al die herinneringen.

 

De uitwerking

Het eerste idee groeide uit tot een event met steeds meer lagen, net als bij een bloembol.  Een eerste bol werd geplant door leden uit de eerste generatie en de oudere generatie. Daarnaast ontstond het idee om een eigen bloem te kweken. Het werd de  DELA75Dahlia. Aan het einde van dit jaar zijn de bollen in grote oplage gereed. Al meer dan 6000 leden hebben bloembollen van deze speciale jubileumbloem besteld. En er was de eerste DELA Ledendag! Leden van DELA werden bij het bollenveld bij de Floriade in Venlo ontvangen om vervolgens zelf een bloembol met een persoonlijke herinnering te planten ter nagedachtenis aan overleden dierbare.  Mensen die er niet bij konden zijn, konden ook online een herinnering aan een dierbare plaatsen. Op een speciale Facebook-pagina.

 

Maandag 15 april worden de winnaars van de verschillende categorieën bekend gemaakt tijdens de Gouden Giraffe gala awardshow.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement