Ondernemend Friesland nieuws

Nederlandse Landbouwbeurs toont talrijke agrarische primeurs

Met nog een paar dagen voor de boeg is het aftellen naar de tweejaarlijkse Nederlandse Landbouwbeurs, van dinsdag 13 tot en met 16 december in het WTC Expo te Leeuwarden, begonnen. Aanstaande donderdag worden de eerste grote landbouwmachines al aangeleverd en begint de opbouw van de beurs. De agrarische vakbeurs is met ruim 180 deelnemers, veel primeurs en een aantrekkelijk beursprogramma de grootste van Noord-Nederland.

De Nederlandse Landbouwbeurs verwelkomt een indrukwekkend aantal primeurs. Van de allernieuwste traktoren met ECOBlue technologie, het unieke stuurhulpsysteem EZ-Pilot van Agrometius tot de flexibele hydraulische giekaanbouw Orca van Hemos. De gezamenlijke GEA Farm Technologie dealers laten het publiek voor het eerste kennismaken met de MI-One melkrobot in 1-box uitvoering en DSD Stalinrichting komt met een nieuw type slagboom en de Hygi drinkbak 400 naar Leeuwarden. Wasserbauer introduceert de geniale volautomatische voedersystemen Butler en Mismeister die uit zichzelf door de stal gaan. Jan Smedes BV toont een primeur voor verreikers in de vorm van de ultramoderne Manitou MLT 625. De volautomatische Oldenhuis WiBo8 is nieuw op het gebied van palletiseermachines.

 

Naast nieuwe landbouwmachines en -werktuigen biedt de beurs ook op andere terreinen volop primeurs. Een voorbeeld daarvan zijn energiebesparende oplossingen voor boeren die duurzame energie in de vorm van zon, wind en biomassa willen produceren of natuurlijke producten in de kringloop bodem-plant-dier-mest voor een duurzame land- en tuinbouw. En bijvoorbeeld hoogwaardige diervoeding ter verbetering van de gezondheid en het bedrijfsrendement.

 

Live demoring, MVO duurzaamheidplein en agrarische veiling

De demoring die DLV Plant in samenwerking met deelnemers en WTC Expo organiseert, maakt een bezoek aan de Landbouwbeurs dit jaar extra interessant. Er worden dagelijks op vaste tijdstippen nieuwe werktuigen, noviteiten en systemen gepresenteerd van fabrikanten van landbouwwerktuigen. Ook enkele primeurs van de Agritechnica te Hannover van november 2011 zijn hier te zien.

 

Op het MVO duurzaamheidplein, dat in samenwerking met de Provincie Fryslân wordt georganiseerd, staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. De landbouwbeurs biedt met de deelname van Troostwijk Veilingen nog meer activiteiten. In de hiervoor apart ingerichte Keltenhal wordt een groot en gevarieerd aanbod werktuigen en agrarische-, tuin-, park- en grondverzetmachines gepresenteerd. De kijkdagen vallen samen met de beurs. Het online meebieden op gebruikte landbouwmachines sluit maandag 19 december om 14.00 uur.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement