Ondernemend Friesland nieuws

Nieuw advocatenkantoor opent deuren

 

Specialisatie vereist in zakelijke markt

 

Onlangs opende Birne Advocaten de deuren aan de Druifstreek in de Friese hoofdstad. Het kantoor telt zes medewerkers, waaronder vier ervaren advocaten. Birne richt zich vooral op de zakelijke markt met specialisaties als ondernemingsrecht, arbeidsrecht, ambtenarenrecht, insolventierecht, vastgoedrecht en bouwrecht. “Zonder specialisatie kun je cliënten vandaag de dag niet adequaat adviseren en vertegenwoordigen. ”

Peter Redeker is samen met Rudolf Hulshof initiatiefnemer van het nieuwe advocatenkantoor in Leeuwarden. Beide heren werkten een aantal jaren, onder een andere naam, samen toen ze besloten met een nieuwe ploeg en onder een nieuwe vlag een nieuw kantoor te beginnen.

 

Zakelijk en privé

Birne Advocaten houdt kantoor op de tweede etage van de voormalige Willem Lodewijkschool naast het Provinciehuis in aanbouw. Een fraai historisch pand, midden in het centrum, met eigen parkeergelegenheid en voldoende ruimte voor eventuele uitbreiding. Birne telt in Francien Alberda en Lya Jeulink nog twee ervaren advocaten, respectievelijk gespecialiseerd in het huurrecht en het personen- en familierecht. “Samen bestrijken we een breed scala aan rechtsgebieden waarmee we ondernemers zowel zakelijk als privé ter zijde kunnen staan”, aldus Hulshof.

 

 

Vaste tarieven

Birne Advocaten hanteert vaste tarieven en vermeldt deze op de website. “Cliënten weten vooraf waar ze aan toe zijn. We hanteren voor iedereen dezelfde vaste tarieven. Dus ongeacht de aard, omvang en spoedeisendheid van een opdracht. We doen ons werk omdat we het interessant vinden en goed willen doen”, aldus Redeker.

 

Problemen voorkomen

Meestal komt een advocaat in beeld wanneer er iets mis is. Jammer, vindt Hulshof. “Wanneer men zich tijdig laat adviseren, kunnen veel problemen voorkomen worden. Dat begint al met het kiezen van de juiste rechtsvorm en het opstellen van adequate leveringsvoorwaarden. Maar bijvoorbeeld ook bij het uitonderhandelen en opstellen van overeenkomsten wordt vaak niet bij mogelijke problemen stilgestaan. Ook branchespecifieke details worden al snel over het hoofd gezien. Contracten sluit men niet zo zeer voor de goede tijden, maar voor de slechte tijden.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement