Ondernemend Friesland nieuws

Nieuw concept Klabou advocaten De Rijdende Advocaat

Ole Klabou de Rijdende Advocaat

Het recht in beweging

Gratis rechtshulp is al lang geen onbekend fenomeen meer. Daarom komt Klabou Advocaten uit Sneek met een nieuw concept, gratis rechtshulp 2.0. Over een maand zal De Rijdende Advocaat op vaste data in Zuidwest-Friesland rond gaan rijden. Als tegenhanger van de Rijdende Rechter zal De Rijdende Advocaat gratis rechtshulp verstrekken aan rechtzoekenden. Vandaag  is de aftrap van het initiatief bij de ingang van de Galigapromenade te Sneek. Vanaf 13 mei zal de bus één keer in de twee weken in diverse dorpen en steden in Zuidwest Friesland van 16.30 tot 19.30 uur aanwezig zijn.

Oude politiebus

De oude politiebus is onherkenbaar. Aan de buitenkant glanzend zwart en aan de binnenkant van alle gemakken voorzien. Bij binnenkomst klinkt op de achtergrond muziek. In de wachtkamer kan worden plaatsgenomen en voor de afspraak een kopje thee of koffie worden gedronken. De spreekkamer is ruim ingericht. Niet onbelangrijk omdat deze ook moet kunnen dienen als onderzoeksruimte voor het team Research & Development van het St. Antonius Ziekenhuis, waarvoor de bus de rest van de week wordt gebruikt.

 

Ole Klabou heeft een nieuw initiatief met de Rijdende Advocaat als tegenhanger van de rijdende rechter

De Rijdende Advocaat verlagd drempel

De Rijdende Advocaat speelt in op de trent waarin het steeds moeilijker wordt om toegang tot het recht en rechtshulp te krijgen. Zo zijn de kantongerechten Sneek en Heerenveen opgehouden te bestaan. Kantongerechten behandelen veel voorkomende zaken als arbeidszaken, huurrechtzaken en zaken met belangen tot  €25.000,-. De recente bezuigingen op de rechtsbijstand en de verhogingen van het griffierecht zorgen ervoor dat de drempel om je recht te halen verder zijn verhoogd.

 

Klabou Advocaten

Oprichter van Klabou Advocaten, Ole Klabou, heeft zich sinds het openen van zijn advocatenkantoor in 1996 ingespannen om rechtshulp laagdrempelig en toegankelijk te maken voor iedereen. Met De Rijdende Advocaat zal Klabou Advocaten actief mensen bezoeken en op die manier een bijdrage proberen te leveren aan de verbetering van de juridische bijstand in Zuidwest-Friesland. Vanuit het rijdende kantoor zal juridisch advies worden gegeven in steden en dorpen in Zuidwest-Friesland. Tijdens de afspraak kunnen alle vragen vrijblijvend worden voorgelegd. Deze zullen zo goed mogelijk worden beantwoord. Als de vraag binnen één van onze specialismen valt, zullen concrete handvatten worden gegeven zodat er zelf mee aan de slag kan worden gegaan. Het advies kan bijvoorbeeld worden verwerkt in een brief of worden gebruikt voor een gesprek met de werkgever. Specifieke rechtsvragen waarvan de kennis niet direct in huis is, worden doorgestuurd naar de aangewezen instantie of instelling. Ervaring leert dat beoordeling van de situatie door een buitenstaander met kennis van juridische zaken vaak al rust geeft omdat inzicht wordt verkregen in de betreffende aangelegenheid door te horen wat je kan doen en waar je aan toe bent, aldus initiatiefnemer Ole Klabou van Klabou Advocaten uit Sneek.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement