Ondernemend Friesland nieuws

Nieuw horecaconcept in Harlingen

Nieuw horecaconcept in Harlingen

Marco Poldervaart, horecaondernemer in hart en nieren, topkok - Gouden Koksmuts in 2007, winnaar van internationale kookwedstrijden en coach van winnende koks - heeft kort geleden zijn derde passie geopend. Naast aan zijn vrouw Inez en kinderen en in zijn restaurant De Gastronoom in Harlingen toont hij nu zijn passie, ambacht en liefde voor het goede aan de gasten en klanten van Frish ’n Dish, een nieuw horecaconcept in Harlingen.

Frish ’n dish. Restaurant? Winkel?

‘Frish ’n Dish, by Marco’ is een restaurant annex winkel aan de Grote Bredeplaats, waar Marco eerlijke en heerlijke ingrediënten verkoopt en dito maaltijden bereidt. Je kunt er bijzonder lunchen en dineren (kleine porties, overheerlijke hapjes), neemt er wat voor tussendoor, drinkt er Marco’s koffie-, thee- en wijnkeuze, snoept er van zuivel met een hoofdletter Z en koopt er de ontdekkingen die Marco deed bij kleine, ambachtelijke leveranciers: het echte brood, die echte bonbons, die zuivere olijfolie, verse vis, pure vlees en heerlijke – verse – kant en klaar maaltijden.

 

“Ik wil mensen laten proeven hoe uitzonderlijk heerlijk eerlijk kan zijn. Verse ingrediënten, veel door onszelf gemaakte componenten en producten, verwerkt in gerechten waarvoor ik de inspiratie heb opgedaan tijdens mijn reizen. Je eet bij Frish ’n Dish bijvoorbeeld Toscaanse Tomatensoep en Bouillabaisse uit Marseille, een huisgemaakte wereldhamburger of een wok van verse pasta, malse kip en verse groenten. Een grote of een kleine portie. Voor bescheiden prijzen.”

 

Twintig open wijnen

“Zo’n twintig wijnen serveer ik per glas. Een paar voorbeelden: een Merlot en een Poinot Noir, een Rully Blanc maar ook een Kekfrankos uit Hongarije. Chianti, Sancerre en Rioja, en niet de minste! Ik wil mijn gasten niet beperken. Ik wil ze inspireren. Ze kunnen alle wijnen proeven en, natuurlijk, ook kopen. Per fles of per doos. Desnoods per pallet, maakt niet uit. Daarnaast koop ik bij mijn leveranciers – de visboer, de slager enzovoorts – de kwaliteit die je elders maar moeilijk kunt bemachtigen en verkoop die aan mijn klanten in de winkel. Dat doe ik ook met maaltijden, desserts, bonbons, jams, brood enzovoorts die wij zelf maken en supervers aanbieden.”

 

Drie passies?

Of vier? Het stopt niet bij gezin, Gastronoom en Frish ’n Dish. Marco en Inez zijn druk bezig met de ontwikkeling van een kleinschalig en exclusief hotel in een van de meest karakteristieke panden van Harlingen, het Havenmantsje. Maar daarover binnenkort meer.

 

Frish ’n Dish, by Marco

Grote Bredeplaats 15, 8861 BA Harlingen, tel. 0517-430063, info@frishndish.nl.

Binnenkort on line: www.frishndish.nl

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement