Ondernemend Friesland nieuws

Nieuw initiatief voor de woningmarkt

Op maandag 2 mei vond de introductie van Actiehuis.nl plaats. Een nieuw concept dat de vastzittende woningmarkt een flinke duw in de rug kan geven. Met name woningen die al langere tijd te koop staan, worden via Actiehuis tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden aangeboden en Actiehuis verwacht daarmee kopers en verkopers dichter bij elkaar te brengen.

De woningmarkt in Nederland beleeft zware tijden. Ten opzichte van het topjaar 2006, toen bijna 210.000 woningen van de hand gingen, is het aantal woningtransacties gedaald met 40%. De periode dat een woning gemiddeld te koop staat is flink opgelopen en bedraagt in sommige regio's al meer dan twee jaar. Het gemiddelde prijsniveau is de afgelopen jaren gedaald, maar geïnteresseerde kopers zijn afwachtend en vinden dat de gehanteerde vraagprijs, in combinatie met de strengere voorwaarden die overheid en hypotheekverstrekkers hanteren, nog steeds te hoog. Actiehuis haalt de ‘lucht’ uit de prijzen.

 

De woningen op Actiehuis.nl hebben een zogenaamde ‘Gungarantieprijs’ die tenminste 20% lager ligt dan de oorspronkelijke vraagprijs en tenminste 10% lager dan de laatst gehanteerde vraagprijs. De Gungarantieprijs is de ‘bieden vanaf’ prijs waartegen de woning gegarandeerd wordt verkocht en dat laatste maakt het concept van Actiehuis.nl uniek. De gestandaardiseerde procedure staat volledig onder notarieel toezicht en de opzet voorkomt dat geïnteresseerde kopers tegen elkaar worden uitgespeeld. Voor de verkoper heeft deze strakke procedure als belangrijk voordeel dat hij of zij binnen drie weken weet of de woning is verkocht.

 

Makelaars en hun opdrachtgevers reageren positief op dit nieuwe concept. “Actiehuis haalt door haar werkwijze een woning uit de anonimiteit. We horen van onze opdrachtgevers dat kans op een snelle en succesvolle verkoop van de woning  in veel gevallen zwaarder weegt dan het prijsoffer dat ze moeten brengen. Daarbij zijn het te gelde maken van de overwaarde, het beperken van een mogelijke restschuld of het voorkomen van een gedwongen veiling, belangrijke overwegingen. Met Actiehuis.nl kun je als verkoper de markt voorblijven in plaats van lijdzaam volgen.”

 

Door een uitgekiende campagne met een mix van traditionele middelen en relatief nieuwe middelen als Twitter, Facebook en Hyves, maar ook een zogenaamde omwonenden mailing, worden de woningen actief onder de aandacht gebracht van geïnteresseerde kopers. En voor die laatste groep zijn de woningen op Actiehuis.nl een absolute buitenkans.

 

Actiehuis startte maandag 2 mei in de provincie Friesland. De eerste makelaars en notarissen hebben zich inmiddels aangemeld en ook de eerste woningen zijn geplaatst. In juni wordt Actiehuis verder uitgerold in de rest van het land. Voor meer info kijk op www.actiehuis.nl .

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement