Ondernemend Friesland nieuws

Nieuw Ondernemersplatvorm voor Ronald McDonald Huis Friesland

Verantwoord ondernemen in een veranderende economie, hoe doen we dat?

Onder de titel  'Get Inspired Foar de Takomst' (GIFT) organiseert Ronald McDonald Huis Friesland maandag 10 maart 2014 een seminar voor ondernemend Fryslân in het Fries Museum. Met dit initiatief wil het Friese Huis ondernemers bij elkaar brengen om na te denken over de kernvraag: 'Verantwoord ondernemen in een veranderende economie, hoe doen we dat?' Deelnemers filosoferen over deze thematiek, waarbij ongetwijfeld nieuwe netwerken zullen ontstaan. Met hun komst naar GIFT sponsoren deelnemers het Ronald McDonald Huis Friesland.

Get Inspired Foar de Takomst

GIFT (Get Inspired Foar de Takomst) is niet alleen de naam van de bijeenkomst, maar ook van het platform dat is bedacht door ondernemers die Ronald McDonald Huis Friesland een warm hart toedragen. In het kader van het 10-jarig bestaan van het Friese Huis, organiseren zij nu de eerste editie van GIFT. De initiatiefnemers hebben het voornemen hier een jaarlijks evenement van te maken. De eerste editie begint in de namiddag om 16:45 uur en loopt door tot negen uur in de avond.

 

Gerenommeerde sprekers
De organisatie heeft publicist en columnist Willem Middelkoop als gastspreker uitgenodigd. Journalist en politiek verslaggever Frits Wester is dagvoorzitter en verwelkomt aan de debattafel onder meer oud-minister Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, Bart van der Meer, CEO van Ausnutria Hypocra en directievoorzitter Elly van ’t Hof van de Rabobank Leeuwarden Noordwest Friesland. Aan de hand van stellingen geven debaters en deelnemers hun kijk op een nieuw economisch tijdperk. Deelnemers betalen voor deze sessie met boeiende inleiders 60 euro, waarbij buffet, consumpties en parkeren zijn inbegrepen. Doordat het symposium zelf (organisatie, sprekers en buffet) gesponsord wordt, is het entreebedrag dat deelnemers betalen een directe sponsoring voor Ronald McDonald Huis Friesland.

 

Nieuwe kijk op economie in Fryslân

Manager Chris Kalsbeek van Ronald McDonald Huis Friesland is verheugd dat er ondernemers zijn die hier hun schouders onder hebben gezet: "Het Huis in Leeuwarden wordt bestierd door zo'n zestig vrijwilligers en is verder volledig afhankelijk van donaties, sponsorbedragen en acties. Met het realiseren van dit platform willen we met het oog op de toekomst pro-actief werven. We bieden ondernemers een mogelijkheid een nieuwe kijk op de economie te ontwikkelen en hun netwerk uit te bouwen. Voor hen is namelijk duidelijk dat het niet enkel meer om groei draait. In het nieuwe denken past ook een oog hebben voor de wereld om ons heen."

 

Initiatiefnemers

Ondernemers uit verschillende branches hebben de koppen bij elkaar gestoken. Douwe Kiestra (Pranger-Rosier) is één van hen: "Het mooie van zo'n bijeenkomst is dat alles bij elkaar komt. Je geniet van een prachtige middag met goede sprekers, je loopt rond in het nieuwe Fries Museum, je geniet van een prima buffet en je sponsort direct Ronald McDonald Huis Friesland. Pure win-winsituatie wat mij betreft." Samen met Ard de Graaf (Cambuur), Wietske Kerkstra (Doubble U), Sieds Rienks (Friese Wouden), Ciska Bary (Achmea), Ruud Boomsma (accountant) en Egbert Jan Kroes (crowd funding specialist) zetten Kiestra en Kalsbeek het GIFT-programma in elkaar.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement