Ondernemend Friesland nieuws

Nieuwbouw Pranger-Rosier Installaties in Leeuwarden

‘Leeuwarden Centrale uitvalsbasis voor onderhoudswerk’

 

Pranger-Rosier Installaties laat de komende maanden een nieuw bedrijfspand neerzetten in Leeuwarden. Het gebouw aan de Alexander Cohenwei op het bedrijventerrein bij Crystalic wordt de uitvalsbasis voor de onderhoudsdienst. Daarnaast biedt het ruimte aan de ondersteunende diensten en Winters Installaties. Winters Installaties is onderdeel van de Pranger-Rosier Groep.

“Leeuwarden is een aantrekkelijke stad om ons te huisvesten”, zo vertelt directeur Peter Pranger. “Hier in de omgeving wordt veel gebouwd en gebeurt dus van alles op het gebied van het installatiewerk. Bovendien hebben we met Leeuwarden meteen een centrale uitvalsbasis voor de rest van de provincie. Zeker waar het gaat om het onderhoudswerk. Daarin zijn we de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Wij onderhouden dan ook vooral grote installaties. Daar zijn dagelijks 40 medewerkers mee bezig. Uitbreiden in Dokkum, waar ons hoofdkantoor zit, werd een lastig verhaal.”

 

De nieuwe huisvesting in Leeuwarden wordt duurzaam en CO2 neutraal. Het gebouw krijgt drie lagen en heeft een bebouwd oppervlakte van bijna 1300 vierkante meter. Naast een ontvangsthal en grote ‘open’ kantoorruimten, komen er flexplekken, een presentatieruimte en douches. Pranger: “Personeel dat op de fiets naar het werk komt, kan zich hier opfrissen. Bovenop het gebouw komt een mooi ketelhuis, met daarin alle installaties. Dat wordt zo’n beetje een voorbeeld voor onze klanten van wat wij kunnen. Het pand krijgt de uitstraling die bij het bedrijf past: degelijk en vertrouwd.”

 

Pranger-Rosier Installaties heeft naast het hoofdkantoor in Dokkum ook vestigingen in Sneek, Drachten en Leeuwarden. Tot de klantenkring van het familiebedrijf behoren financiële instellingen, ziekenhuizen, zorginstellingen, woningbouwbedrijven, scholen, architecten, de agrarische sector, projectontwikkelaars, particulieren en de Rijksgebouwendienst. Naast nieuwbouwinstallaties wordt onderhoud dus een steeds groter onderdeel van het werk. “Wij zijn 24/7 bereikbaar en klanten krijgen tot 11 uur ’s avonds direct iemand aan de lijn. Pas daarna werken we met een antwoordapparaat”, aldus Pranger.

 

De eerste palen voor het nieuwe onderkomen zitten inmiddels in de grond. De bouw moet eind maart 2011 zijn afgerond. Dan verhuist het personeel van Winters Installaties van de James Wattstraat naar de Alexander Cohenwei en komt ook een deel van het personeel uit de hoofdvestiging in Dokkum naar Leeuwarden. “Een deel daarvan is Leeuwarder”, weet Pranger. “Die spelen vanaf dan dus een thuiswedstrijd.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement