Ondernemend Friesland nieuws

Nieuwe Fries Museum online

Nieuwe Fries Museum online

De nieuwe website van het Fries Museum is online. Op www.friesmuseum.nl staat de komende maanden een voorproefje van het nieuwe museum, dat in september 2013 opent. WEDA Design & Advertising in Leeuwarden heeft een nieuwe huisstijl ontwikkeld die aansluit bij de metamorfose die het Fries Museum ondergaat. Sinds de sluiting van het oude museumgebouw afgelopen weekend, is het museum volledig overgestapt op de nieuwe huisstijl. In het museumlogo staat ÚS in het hart. Ús (het Friese woord voor ons) is de rode draad en de verbindende factor tussen de Friezen en het museum. De website is net als het nieuwe museum robuust en helder, maar ook dynamisch. In de komende periode speelt de website een belangrijke rol bij de interactie met ons publiek.

 

 

De nieuwe website van het Fries Museum is gebouwd door Web & Marketingbureau Friks uit Leeuwarden. De website is gebouwd op basis van het opensource systeem Drupal. De laatste nieuwtjes en alle activiteiten in de periode tot aan de opening staan centraal. Frisse beelden stellen de bezoekers in staat om alvast de sfeer van het nieuwe museum te proeven. Ook biedt de website informatie over het nieuwe gebouw en de openingstentoonstellingen. De website is drietalig, de meeste informatie is niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Fries en het Engels te vinden.

 

Het nieuwe Fries Museum opent in september 2013 zijn deuren. Het museum gaat over de Friezen en over Friesland, een eigenzinnig stukje ‘buitenland in Nederland’. Over de elf steden en het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld. De schilderijen van Gerrit Benner, het zwaard van Grutte Pier, de film De Overval: samen vertellen ze het verhaal van Friesland. Ook het Fries Verzetsmuseum is een belangrijk onderdeel van het museum. Het nieuwe Fries Museum wordt een bruisende plek, met tentoonstellingen, activiteiten, evenementen, een winkel en een café met het mooiste terras van de stad.

 

Het nieuwe Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas en de BankGiro Loterij.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement