Ondernemend Friesland nieuws

Nieuwe ondernemersverenigingen in centrum Leeuwarden

De ondernemers uit de kern van het Leeuwarder winkelcentrum verenigingen zich in de nieuwe ondernemersvereniging ‘Binnenstad’. Het is de opvolger van de ondernemersvereniging ‘Nieuwestad’ die op papier nog wel bestond, maar niet meer actief was.

‘Binnenstad’ vertegenwoordigt de winkeliers en horecaondernemers in de kern van het Leeuwarder centrum: Nieuwestad, Wirdumerdijk, Oude Doelesteeg en het Ruiterskwartier. Het bestuur wordt gevormd door voorzitter Auke Henk Doornbosch, bedrijfsleider bij V&D, secretaris Adri van Os, eigenaar van Cars Jeans en Tom Tailor, penningmeester Ad Peek, directeur van Boekhandel Van der Velde en een algemeen bestuurslid Jan Faber van Luxen Intersport.

 

“Alleen nog een afspraak bij de notaris en dan kunnen we los,” zegt Hayo Galema, citymanager bij Stichting Binnenstadmanagement Leeuwarden. Hij nam het initiatief tot het opzetten van de nieuwe vereniging. “We willen graag dat ondernemers meer dingen gezamenlijk gaan doen. Daar knapt het centrum zienderogen van op. Als ondernemersvereniging kun je ondernemers als groep vertegenwoordigen. Daarmee ben je een goede gesprekspartner voor bijvoorbeeld de gemeente. De Leeuwarder ondernemers zien daar zeker het nut van in.”

 

De vereniging heeft als ambitie om toe te werken naar één ondernemersvereniging voor de hele Leeuwarder binnenstad. Op dit moment telt het centrum van de stad acht afzonderlijke verenigingen.

 

De winkeliers en horecagelegenheden in de straten Groentemarkt, (Over de) Kelders, Berlikumermarkt, Peperstraat en Naauw starten eveneens en nieuwe ondernemersvereniging. Het bestuur wordt gevormd door voorzitter Anne Martin de Graaf van IJssalon MIN12, secretaris Arnold Balk van De Lektuurhal, penningmeester Noor van Horick van Lancelot Kids en twee algemene bestuursleden Cor van der Meulen (Bagels & Beans) en Janny Bosma (Oil & Zo). Onder welke naam de bedrijven zich verenigen is nog niet bekend.

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement