Ondernemend Friesland nieuws

Nieuwe tijd vraagt om nieuwe Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel Noord-Nederland richt haar organisatie in de toekomst anders in.

De ondernemer vraagt een Kamer die flexibel en dicht bij de ondernemer werkt. Door de steeds verdergaande digitalisering verandert de dienstverlening de komende jaren wezenlijk.

Dit houdt in dat de Kamer van Koophandel haar beleid voor de komende jaren hierop in stelt. De belangrijkste overwegingen in het beleidskader van de Kamer voor de komende jaren zijn: de noodzaak tot bezuinigingen, het veranderende landelijke beleid (zowel financieel als met betrekking tot verdere digitalisering van de diensten van de KvK) en onze ideeën met betrekking tot de Kamer als ontmoetings- en kenniscentrum voor het bedrijfsleven in Noord Nederland.

 

Bovenstaande overwegingen leiden tot het besluit om te komen tot vestiging van KvK Noord in de drie grootste gemeenten van Noord Nederland: Groningen, Leeuwarden en Emmen. Het kantoor in Groningen is tevens het centrale kantoor, waarin backoffice registratie (handelsregister), staf en ondersteuning, directie en bestuur gevestigd zijn. In dit kantoor brengt de Kamer ook één van de drie teams voorlichting en regiostimulering onder, evenals in de vestigingen in Leeuwarden en Emmen.

 

De Kamer wil voor de taken voorlichting en regiostimulering het accent leggen op ontmoeting met de klant/ondernemer in heel Noord Nederland. Daarmee daagt de Kamer de gemeenten en de organisaties van het bedrijfsleven ook uit om samen met de KvK activiteiten en projecten in de regio op te pakken.

 

De eerste stap is de sluiting van kantoor Veendam, hier werken nu nog vier medewerkers die na sluiting hun taken in Groningen zullen uitvoeren. Deze sluiting, die de kamer op korte termijn wil effectueren, is onderdeel van een grotere operatie, die ook effecten heeft voor de andere kantoren. Dit betekent voor de vestiging Meppel sluiting op termijn, de activiteiten van dit kantoor brengt de Kamer onder in de gemeente Emmen.

 

Wat de procedure betreft: het Algemeen Bestuur van KvK Noord heeft dinsdag 16 juni ingestemd met de nieuw te varen koers. Gisteravond zijn de medewerkers geïnformeerd en vanochtend is de pers op de hoogte gebracht door Jacob Emmelkamp, voorzitter van Kamer van Koophandel Noord-Nederland.

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement