Ondernemend Friesland nieuws

NOFCOM stimuleert digitale innovatie om regio Noordoost Friesland zichtbaar te maken

NOFCOM stimuleert digitale innovatie om regio Noordoost Friesland zichtbaar te maken

NOFCOM organiseerde op 5 november de jaarlijkse informele netwerkavond voor haar ICT-partners uit de regio Noordoost Friesland. Restaurant Land en Zeezicht in Holwerd ontving de gasten in een sfeervolle zaal. De avond werd geleid door Roeland P. Westra en Frans Hoekstra. Van de 30 aangesloten ICT bedrijven waren er een 11-tal aanwezig: Bosma Multimedia, Creative Work, Faber Telecom & Data, HQMatics, J-Media, Lauwers Design, mediaCT, PTH Groep, Speak, en Vogelzang Automatisering en YNform.

NOFCOM.nl

In 2004 is NOFCOM gestart als leerbedrijf van de regio Noordoost Friesland. Initiatiefnemers zijn ROC Friese Poort, NOFA + + gemeenten, Kabel Noord en ONOF. Het doel was verbetering bedrijfsvoering MKB door de inzet van ICT bedrijven en MBO studenten: de MKB ondernemer attenderen op digitale toepassingen en om deze te gebruiken binnen het eigen bedrijf. Inmiddels is deze doelstelling vertaald naar het speerpunt regio innovatie. Daarnaast richt NOFCOM zich op het speerpunt regio promotie, het zichtbaar maken van netwerken waaronder het ICT netwerk Noordoost Friesland.

 

Regiopromotie

Met www.noordoostfriesland.nl is NOFCOM gestart om de regio te ontwikkelen tot een regiomerk. De regio omvat de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel. De internetsite is gericht op de inwoners en bedrijven uit de regio Noordoost Friesland en biedt informatie vanuit de thema's wonen, werken, leren en recreëren. Momenteel is nieuws vindbaar van de overheid, onderwijs en bedrijfsleven, een regio agenda van activiteiten in de verschillende dorpen, regionale aanbiedingen van bedrijven en regionale impressie foto's vanuit de dorpen inclusief een omschrijving van de dorpen.

 

Dokkum 3D Online

Dokkum 3D heeft als doel om middels een 3D omgeving op internet potentiële toeristen de mogelijkheid te bieden een kijkje nemen in de Breedstraten en debelangrijkse winkelstraten van de binnenstad. Met deze internetpagina willen we de toerist verleiden om een bezoek te brengen aan Dokkum, volgens Roeland Westra en Frans Hoekstra van NOFCOM. Wanneer de toerist eenmaal in Dokkum is, zal hij daar voorzien worden van relevante informatie over cultuur, winkels en horeca in Dokkum en omgeving via een speciaal ontwikkelde startpagina op de WIFI hotspots van Kabel Noord. Denk hierbij aan actuele informatie zoals het weer, maar ook speciale activiteiten en aanbiedingen die op dat moment spelen. De ontwikkeling van deze startpagina wordt ondervangen in het project Dokkum Online. Een hoge ambitie die alleen gerealiseerd kan worden door een gezamenlijke inspanning van het ICT regionetwerk Noordoost Friesland. Dokkum 3D Online wordt mogelijk gemaakt vanuit Fryslan Fernijt.

 

BCD 2010

In 2009 is de toon gezet met het Ondernemersplein Noordoost Friesland, waar nog steeds over wordt gesproken. Een prachtig netwerkplein van ruim 80 bedrijven uit de regio Noordoost Friesland. Naast bedrijven uit de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. sluiten ook bedrijven uit de gemeente Tytjerksteradiel zich in 2010 aan bij dit ondernemersplein. NOFCOM heeft een virtualisatie van het ondernemersplein in 3D gerealiseerd. Een levensechte presentatie van de mogelijkheden van het regioplein om MKB ondernemers te enthousiasmeren om een stand te bemannen en zo als visitekaartje van de regio Noordoost Friesland te fungeren.

 

De avond werd besloten met informeel netwerken vergezeld van een hapje en een drankje dat goed verzorgd was door Restaurant Land en Zeezicht.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement