Ondernemend Friesland nieuws

NOM investeert in Netwiz

Netwiz B.V. heeft een investering van de N.V. NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, gekregen waarmee Netwiz haar ambities op het gebied van Enterprise Search volledig kan ontplooien. Enterprise Search is de zoektechnologie die zowel volledig geïntegreerd in informatiesystemen als overkoepelend bovenop de systemen binnen een organisatie, informatie doorzoekbaar maakt. Netwiz heeft na haar start in 2008 niet alleen producten op het gebied van Enterprise Search gevoerd, maar ook een dienstenportfolio ontwikkeld, waarmee organisaties hun efficiency en effectiviteit rondom het omgaan met ongestructureerde data kunnen vergroten.

De NOM en Netwiz hebben elkaar gevonden, omdat Netwiz met Enterprise Search in een markt zit met veel groeipotentie en een duidelijke Return on Investment, waarbij Netwiz kan putten uit het talent dat afstudeert aan de noordelijke kennisinstellingen die landelijk gezien een voortrekkersrol spelen op het gebied van Business Intelligence op informatie dat niet perse gestructureerd in databases opgeslagen ligt.

 

Netwiz is ontstaan vanuit het Lectoraat “Business Intelligence” aan de Hanzehogeschool Groningen. Het team heeft inmiddels verschillende studies gedaan op het gebied van Enterprise Search en Information Access en biedt op dit moment naast adviserende diensten ook implementatie aan van producten, o.m. Coveo en Fast ESP (a Microsoft Company), die hun sporen hebben verdiend in de markt.

 

“Wat een datawarehouse (of gegevenspakhuis) is voor de bedrijfssystemen als ERP en CRM, wordt de Search-index voor alle overige informatie,” zegt Andries Bottema, oud lector en directeur Netwiz. “Enterprise Search bouwt deze Search-indexen op aan de hand van documenten en andere media, vanuit verschillende bronnen, en geeft daarmee een unieke toegang tot een range aan informatie en daarmee verschillende analyse mogelijkheden”. Netwiz behaalt verschillende certificaten bij Enterprise Search leveranciers en werkt aan oplossingen van Enterprise Search in verschillende marktsegmenten.

 

“Met de investering van de NOM, die duidelijk de Value Proposition van Netwiz aan de markt onderschrijft, kunnen we een stevig fundament onder de Netwiz business leggen die continuïteit en innovatie garandeert.” stelt Jeroen van Onna, Investment Manager van N.V.NOM. “Netwiz is een interessante mix van ervaren software veteranen en recent in Groningen afgestudeerde medewerkers, die vanuit het Noorden een (inter)nationale markt willen gaan bedienen. Door deze investering wordt de basis gelegd voor verdere groei en professionalisering.”.

Netwiz heeft inmiddels voor juni en september verschillende evenementen gepland voor gemeenten en andere lokale overheden, alswel voor bedrijven met een intensief gebruik van content (Media, Investeringsbedrijven en R&D).

 

N.V. NOM
De NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidieaanvragen en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten.

 

NOM Finance is onderdeel van NOM en is een betrokken investeerder die investeert in kansrijke ondernemingen. Daarbij gaat de betrokkenheid verder dan alleen het verstrekken van risicodragend vermogen. NOM Finance zet de kennis en ervaring van participaties, financiers en adviseurs actief in voor de ondernemingen in haar portefeuille. Er wordt gezocht naar investeringsmogelijkheden in startende en groeiende ondernemingen en in ondernemingen waar opvolging of overname aan de orde is. NOM heeft circa € 100 miljoen geïnvesteerd in ruim 130 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Fryslan of Drenthe.

 

Netwiz B.V.

Netwiz is opgericht in 2008 als advies en ontwikkelbedrijf voor Business Intelligence oplossingen voor ongestructureerde data. Kernactiviteiten zijn daarbij het implementeren van Information Access technologie zoals Enterprise Search. Deze technologie ontsluit externe en interne informatiebronnen in een organisatie, zorgt dat hier intelligent in gezocht kan worden en zorgt ervoor dat de juiste informatie bij de juiste persoon terecht komt. Het verhoogt de efficiency, veraangenaamt het zoeken, vermindert de zoektijd en vergemakkelijkt het vinden van de juiste informatie. Netwiz onderzoekt hoe bedrijven een betere afstemming van relevante interne en externe alswel gedeelde informatie voor medewerkers kunnen krijgen en adviseert en implementeert daar oplossingen voor.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement