Ondernemend Friesland nieuws

NOM maakt groei Via Drupsteen mogelijk

NOM Finance, onderdeel van de N.V. NOM, stelt risicodragend kapitaal beschikbaar aan Via Drupsteen B.V. in Sneek. Via Drupsteen gebruikt dit kapitaal voor investeringen in de verdere groei van de onderneming.

 

VIA Drupsteen richt zich op marktpartijen die actief zijn in Ruimtelijke Ordening. Het accent van het bedrijf ligt op het inzetten van moderne media technieken ter verbetering van de planprocessen binnen de projecten. Uitgangspunt is dat vanaf de allereerste planfase de inzet van deze methodieken inzage wordt verschaft in de impact op de omgeving van de plannen. Bij advieswerkzaamheden met betrekking tot het procesmanagement van projecten vormt visualisering een belangrijk hulpmiddel. Middels 3D elementen wordt de toekomst natuurgetrouw in beeld gebracht. Dit maakt het mogelijk effectieve oplossingen voor concrete situaties aan te dragen. Via Drupsteen maakt hierbij gebruik van een aantal unieke producten zoals Bolfoto's en fysieke maquettes.

 

Momenteel wordt meegewerkt aan de zuidelijke en oostelijke ringweg in Groningen, de Blauwe Stad, dierenpark Emmen, ontwikkelingen rondom het UMCG, kantorenpark Podium (ING Real Estate), Maankwartier (corporatie Weller in Heerlen), Rode Toren (Van Wijnen Ontwikkeling) en de ringweg in Noordhorn.

Met de kapitaalsinjectie vanuit NOM wordt het bedrijf in staat gesteld om het ingezette groeipad door te zetten.

 

De N.V. NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, verstrekt risicodragende financiering en participeert in Noord-Nederlandse bedrijven, biedt begeleiding bij investeringen, subsidieaanvragen en locatiekeuze, bevordert investeringen in Noord-Nederland en initieert projecten die de concurrentiekracht van het regionale bedrijfsleven vergroten.

 

NOM Finance is onderdeel van NOM en is een betrokken investeerder die investeert in kansrijke ondernemingen. Daarbij gaat de betrokkenheid verder dan alleen het verstrekken van risicodragend vermogen. NOM Finance zet de kennis en ervaring van participaties, financiers en adviseurs actief in voor de ondernemingen in haar portefeuille. Er wordt gezocht naar investeringsmogelijkheden in startende en groeiende ondernemingen en in ondernemingen waar opvolging of overname aan de orde is. NOM heeft circa € 100 miljoen geïnvesteerd in ruim 130 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Fryslân of Drenthe.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement