Ondernemend Friesland nieuws

Oars! 2011

Oars! 2011

Ervaar de duurzame lifestyle

 

Op zaterdag 16 april is het weer tijd voor de fair Oars! 2011. Op deze fair in het centrum van Burgum, laten lokale ondernemers samen met de gemeente Tytsjerksteradiel zien op welke manier ze bezig zijn met duurzaamheid en eerlijke producten. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Nationale Sportweek zodat op de fair ook volop aandacht is voor een gezonde levensstijl.

Wat vindt u op Oars! 2011?

De fair richt zich op een aantal thema’s, te weten: duurzaam vervoer en wonen, sport en gezondheid en eerlijke (fairtrade) en biologische producten. Door deze mix van thema’s kan in korte tijd veel informatie verzameld worden over een gezonde en verantwoorde manier van leven. Naast diverse marktkramen met producten en informatie is er ook veel te beleven. Zo organiseert restaurant De Pleats een kookworkshop met eerlijke en biologische producten, is er een modeshow met sport- en Fairtradekleding en kan de jeugd zich al voetballend uitleven in een pannakooi. Ook zijn er sport- en beweegdemonstraties en kunt u advies krijgen van een diëtiste. Of u laat uw gezondheid checken, bijvoorbeeld met de osteoporose-check (botscan).  

 

 

De Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is in de week van 16 tot 23 april. Tijdens Oars! 2011 wordt een start gemaakt met de activiteiten die de hele week door de hele gemeente zullen plaatsvinden. Hierbij valt te denken aan een fitwandeltest, gezondheidschecks en kennismakingsuurtjes met een aantal sporten. Ook bestaande activiteiten zullen in deze week een plaats krijgen. Als u nog ideeën heeft in het kader van de Nationale Sportweek, kunt u dit de gemeente laten weten. Wilt u direct sportief aan de slag dan kunt u zich aanmelden voor de prestatieloop Slach om’ e mar (meer informatie over de loop kunt u vinden op www.slachomemar.tk). Deze halve marathon voor het goede doel om het Burgumermeer start om 11.00 uur ’s ochtends. Ook kunt u kiezen voor een loop van 11 kilometer.

 

 

Waarom Oars! 2011

Tytsjerksteradiel is een gemeente waar duurzaamheid, gezondheid en eerlijke producten hoog in het vaandel staan. Niet voor niets staat de gemeente hoog op de lijst van meest duurzame gemeenten in Nederland en streeft ze naar de titel Fairtrade Gemeente.

Dat er in de gemeente en haar omgeving op dit gebied veel gebeurd is aanleiding voor de gemeente om Oars! 2011 te organiseren. Dit doet Tytsjerksteradiel in samenwerking met lokale bedrijven, de Stichting Slach om’e mar en de Nationale Sportweek.

 

Kijk voor meer informatie, een overzicht van de deelnemers en het volledige programma op www.t-diel.nl

 

 

 

 

 

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement