Ondernemend Friesland nieuws

Offshore service schepen SeaZip 3 en 4 direct aan het werk na doopceremonieel

SeaZip 3 & 4 van SeaZip Offshore Service BV Harlingen

Succesvol project van JR Shipping.

Op zaterdag 28 maart heeft het doopceremonieel plaatsgevonden van SeaZip 3 en 4, twee nieuwgebouwde offshore service schepen die door SeaZip Offshore Service BV in Harlingen in de vaart zijn gebracht. Beide schepen worden de komende dagen vaarklaar opgeleverd aan hun nieuwe huurders, gerenommeerde partijen binnen de industrie van windmolenparken op zee. Rederijgroep JR Shipping is verantwoordelijk voor het scheepsmanagement.

Speciaal vooraanleg en onderhoud windmolenparken

De feestelijke doop, die plaatsvond op de werf van Damen Shipyards in Gorinchem, waar de schepen zijn afgebouwd, is verricht door Maria le Roy, wethouder gemeente Harlingen en Mirna Robert-Du Ry van Beest Holle, echtgenote van Peter Robert, Business Development Manager Offshore Wind bij Damen Shipyards. SeaZip 3 en 4 zijn Damen FCS 2610 catamarans, gebaseerd op het vernieuwende ‘Twin Axe Bow’ concept. Beide schepen worden ingezet voor vervoer van personeel en materialen van en naar windmolenparken. Er kunnen per vaart 12 passagiers worden vervoerd. Een nieuwe ontwikkeling is dat SeaZip 3 en 4 meer soorten gevaarlijke stoffen mogen vervoeren dan hun voorgangers en dat de schepen met een nieuw ontworpen ‘fender’ zijn uitgerust, wat de veiligheid van werkzaamheden aan windturbines vergroot.

 

Snel groeiende vraag naar zeewaardige offshore service schepen

Activiteiten met betrekking tot aanleg en onderhoud van windmolenparken op zee nemen in snel tempo toe. Hiermee samenhangend groeit de vraag naar zeewaardige service schepen die ook op volle zee maximale veiligheid en bedrijfszekerheid bieden. SeaZip Offshore Service, in 2010 opgericht, speelt op deze vraag in met de geleidelijke opbouw van een gespecialiseerde vloot. In 2012 bracht SeaZip Offshore Service haar eerste Damen FCS 2610 service catamarans in de vaart. Beide schepen voeren binnen langlopende contracten met het Duitse energiebedrijf RWE 12-uurs diensten uit ten behoeve van offshore windmolenparken Nordsee Ost, dat dit jaar operationeel wordt.

 

De perspectieven voor gespecialiseerde maritieme ondersteuning bij Operations & Maintenance processen rond windmolenparken op de Noordzee zijn veelbelovend voor Nederlandse bedrijven. Ook investeerders raken daarvan doordrongen. SeaZip 3 en 4 zijn voor een groot deel gefinancierd met particulier vermogen, bijeengebracht via succesvolle uitgiften van scheepsparticipaties, eind 2014 en begin dit jaar. Er bestond veel belangstelling voor de participaties. Investeerders zien hun vertrouwen in de markt van offshore serviceschepen beloond met de goede verhuurcontracten die kort na de oplevering van SeaZip 3 en 4 konden worden afgesloten.

 

SeaZip Offshore Service

SeaZip Offshore Service is een compacte scheepvaartonderneming, opgericht in 2010, die zich specialiseert in maritieme dienstverlening aan offshore windmolenparken. De onderneming is eigendom van Jan Reier Arends en Sander Schakelaar, beiden tevens eigenaar/directeur van de Nederlandse rederijgroep JR Shipping in Harlingen. SeaZip Offshore Service bedient de industrie naar specifieke behoeften, variërend van scheepsontwikkeling en –financiering tot operationeel management, inclusief training en beschikbaarstelling van de crew. Per eind maart 2015 beschikt SeaZip Offshore Service over vier Damen FCS 2610 ‘Twin Axe Bow’ offshore service schepen.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement