Ondernemend Friesland nieuws

Onder de Luifel in 50 jaar van proeflokaal naar VIP cateraar Tallships race

Onder de Luifel Catering en Partyservice

'Smakelijk verrassen is ons vak' 

Met meer dan vijftig jaar ervaring, mag cateraar Onder de Luifel Catering en Partyservice met recht een begrip in Friesland worden genoemd. Ooit gestart als proeflokaal van de Friese Zuivelbond, maakte het al snel faam als party-cateraar. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste in haar soort in Noord-Nederland en betrok in 2006 een nieuw pand te Leeuwarden. Met het verzorgen van de catering tijdens de Tall Ship Races hebben directeurs Haye Westendorp en Ytje Dijksta laten zien wat het bedrijf in huis heeft.

“Het Captain's Dinner, de catering van de offshore beurs, een crewparty voor 2200 gasten, we hebben het allemaal verzorgd”, begint Westendorp. “Dat je zo'n project mocht doen, betekent dat de organisatie vertrouwen in je heeft.” Volgens de directeur helpt het dat Onder de Luifel een Friese aanbieder is, maar er speelt meer mee. “We zijn spontaan, staan met beide benen op de grond en hebben eerder bewezen grote projecten aan te kunnen.”

 

Elk evenement bijzonder

Elk project, groot of klein, krijgt een eigen sfeer en aankleding. “Door voor elk evenement iets unieks te doen, geef je gasten het gevoel dat ze iets bijzonders hebben meegemaakt.” vertelt Ytje Dijkstra, die verantwoordelijk is voor de styling. “Ik heb hier een grote voorraad met verschillende soorten kleding en decorstukken. Als ik een catering voorbereid, is het net alsof ik aan het shoppen ben in mijn eigen winkel.” Ook in Harlingen was de aankleding aangepast zijn op het thema. “Door bijvoorbeeld netten en grote vissen op te hangen, hebben we het nautische aspect naar voren willen brengen.”

 

Onder de Luifel in 50 jaar van proeflokaal naar VIP cateraar Tallships race

Veranderingen

Voor Onder de Luifel is er veel veranderd sinds het een proeflokaal was. Veel mensen zullen het bijvoorbeeld nog kennen uit de tijd dat het bekend stond om zalenverhuur. “Die tijd ligt al weer even achter ons”, vertelt Westendorp. Onder andere de mogelijkheid om bijvoorbeeld bedrijfscursussen online te volgen, zorgde ervoor dat de vraag naar zaalverhuur terugliep. “We zagen dat de markt veranderde en daar speel je op in, zo ga je met je tijd mee.” Deze marktgerichtheid zorgde ook voor verandering in het aanbod. “We verzorgen steeds meer een beleving”, legt Dijkstra uit. “Waar men vroeger niet meer verwachtte dan een goed gevuld lopend buffet, is de nadruk veel meer komen te liggen bij kwaliteit. Een verrassende presentatie van hapjes en drankjes, life-cooking en de warme benadering van onze medewerkers, het moet allemaal bijdragen aan een positieve ervaring.”

 

Meer lezen over Onder de Luifel Catering en Partyservice? Ga dan rechstreeks naar de uitgebreide uitgebreide coverreportage over dit bedrijf in de online versie van OF juli 2014.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement