Ondernemend Friesland nieuws

Ondernemer centraal bij zakenbeurs TEL

Ondernemer centraal bij zakenbeurs TEL

'Netwerken is meer dan visitekaartjes uitwisselen' Vlak voor tijd kreeg beursmanager Tjettje Miedema van het WTC Expo te horen dat er in maart 2013 geen dertigste editie van de Bedrijven Contact Dagen (BCD) zou komen. In acht weken zette een team onder leiding van Miedema daarom een nieuwe zakenbeurs op: TEL (Trade Experience Leeuwarden). Na een succesvol debuut staat voor 18 en 19 maart 2014 de tweede editie gepland.

Wat zijn de verschillen tussen TEL en de BCD? "De ondernemer staat bij TEL centraal. Die moet in contact komen met andere ondernemers. Daarom is er maar een beurshal; dat maakt het netwerken eenvoudiger. De BCD wilde hier naartoe, maar daarvoor moest het bestaande concept flink aangepast worden. Nu was er de kans om het anders te doen."

 

Waarom alle verandering? "De BCD was traditioneel. Op zich niets mis mee, maar spannend was het niet meer. TEL moest een frisse uitstraling krijgen en prikkelen. Netwerken betekent bij ons niet alleen maar visitekaartjes uitwisselen. Er moet ook wat te beleven zijn. Zo komen er volgend jaar workshoparena's met bijzondere tribunes."

 

Netwerken staat dus centraal. Hoe pakken jullie dat aan?

"Wij willen exposanten logisch bundelen aan thema- en gemeentepleinen. Grote en kleine bedrijven kunnen daar samen staan en makkelijk contact maken. Zo is er een plein voor de regio Drachten met ongeveer dertig stands, van Philips tot aan een ZZP'er. Ook komt er weer een Cambuur-plein met sponsors van de club. De bedrijven aan een plein bepalen de sfeer en zorgen voor een programma. Er zijn richtlijnen, maar we laten veel ruimte voor ieders creativiteit. Bij Cambuur kunnen er bijvoorbeeld signeersessies met spelers zijn."

 

Op de eerste TEL kwamen bijna 12.500 bezoekers af, minder dan bij de laatste BCD.

"Het aantal bezoekers was inderdaad anders dan verwacht. Het niveau van de bezoekers was wel erg hoog; er waren veel beslissingsbevoegden. Daar gaat het om. Dit bleek ook bij een enquête. We haalden mooie scores. TEL kreeg een 8,1 van de exposanten. Voor 2014 ga ik uit van een stijging naar 15.000 bezoekers."

 

Hoe loopt het met de inschrijvingen? "Erg goed. Ik reken op 350 tot 400 exposanten; dit jaar waren het er 260. Als het zo doorgaat, zijn we begin februari uitverkocht."

 

Wat bieden jullie de exposanten? "Zij kunnen volgend jaar, naast onder andere kale oppervlakte en netwerktafels, kiezen voor een Smart standaardunit. Deze kant-en-klare stand heeft een paneel met het logo van de exposant, verlichting en een statafel met twee barkrukken. Vooral voor kleine bedrijven de perfecte manier om aan TEL deel te nemen. Het paneel mag de exposant houden."

 

Kun je nog een nieuwtje verklappen? "Er komt een groot scherm in de hal. Bij binnenkomst word je daarop meteen welkom geheten. Zo weet iedereen dat je binnen bent. De bezoeker krijgt tevens te zien welke bedrijven voor hem of haar interessant zijn om te bezoeken. Verder informeren we de exposanten naderhand wie op hun uitnodiging heeft gereageerd. Heeft de exposant een aanwezige relatie gemist, dan kan hij diegene een berichtje sturen om alsnog af te spreken."

 

Meer informatie: www.wtctel.nl

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement