Ondernemend Friesland nieuws

Ondernemers en scholen in Tytsjerksteradiel starten TechnetKring

Technetkring Tytsjerksteradiel

Aandacht voor techniek onder jongeren. 

De ondernemers van de Industriële Club Tytsjerksteradiel, het basisonderwijs OPO Furore en PCBO Tytsjerksteradiel en het voortgezet onderwijs CSG Liudger en OSG Singelland hebben maandag 10 november de TechnetKring Tytsjerksteradiel opgericht. De bedrijven en de scholen gaan samen techniek onder de aandacht brengen van jongeren om hen hiervoor te interesseren. Hiervoor stellen zij jaarlijks een programma op dat deels gericht is op kinderen van de basisscholen en deels op de jongeren in het voortgezet onderwijs.

Gouden Driehoek

In Noordoost Fryslân hebben het onderwijs, de ondernemers en de overheden hun krachten gebundeld in het initiatief 'De Gouden Driehoek'. Vanuit dit initiatief wordt ingezet op een verbinding tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs in de regio. Eerder werden al TechnetKringen opgestart in Dongeradeel-Dantumadiel en dit jaar ook in Achtkarspelen-Kollum. Nu volgt de TechnetKring inTytsjerksteradiel.

 

Goed toekomstperspectief

Uit landelijk onderzoek blijkt dat juist voor technische beroepen een goed toekomstperspectief is. “Een uitkomst waar ook de ondernemers in Tytsjerksteradiel zich maar al te goed in herkennen”, aldus Johan de Haan voorzitter van de Industriële Club Tytsjerksteradiel. “Voor de continuïteit van veel bedrijven in de regio is het absolute noodzaak om gekwalificeerde technische medewerkers aan zich te binden. Daarom is het belangrijk dat wij samen met het basis- en het voortgezet onderwijs in de regio kinderen en jongeren zo vroeg mogelijk in aanraking laten komen met techniek en ontdekken hoe interessant techniek kan zijn. Alle bedrijven die zijn aangesloten bij de Industriële Club Tytsjerksteradiel doen mee, dat zegt wel iets over het belang dat de ondernemers hechten aan deze samenwerking met het onderwijs. Bovendien is het een prachtig vervolg op onze, vorig jaar georganiseerde, Open Dag Techniek.”

 

“PCBO Tytsjerksteradiel en OPO Furore willen samen met het voortgezet onderwijs OSG Singelland en CSG Liudger werken aan een breed aanbod en een goede leerlijn voor de leerlingen voor Technologie” zo vertelt Adelien Burema van het PCBO. “Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen in aanraking komen met- en leren over Technologie en hoe kan dat beter dan samen met bedrijven en het voortgezet onderwijs in de regio. Voor leerlingen die veel affiniteit hebben met technologie moeten er goede doorstroom mogelijkheden komen tussen de basisscholen, het voortgezet onderwijs en mbo/hbo/universiteit. Wij willen daar afspraken over maken. Met de komst van deze TechnetKring zien we goede kansen.”

 

TechniekTalent.nu

De TechnetKring Tytsjerksteradiel wordt met raad en daad ondersteund door TechniekTalent.nu, een landelijk organisatie van werknemers en werkgevers van acht technische sectoren. Ieder jaar wordt er een jaarprogramma opgesteld door de deelnemers aan de TechnetKring. Technics4U is een speciaal programma gericht op de kinderen van het basisonderwijs, dat erg goed aanslaat. Voor het voortgezet onderwijs wordt een techniekdag georganiseerd waarbij de jongeren een bezoek gaan brengen bij technische bedrijven in de regio. Later kunnen meer programmaonderdelen worden toegevoegd.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement