Ondernemend Friesland nieuws

Ondernemers leggen zich niet neer bij crisis

Record aantal inschrijvingen Week van de Ondernemer

Ondanks de economische tegenwind hebben ruim 9500 ondernemers zich ingeschreven voor de Week van de Ondernemer. Nog nooit was het aantal aanmeldingen voor dit ondernemersevenement zo hoog. Volgens Remko  Wouters, directeur van het organiserende bureau Synpact, heeft dat vooral te maken met het feit dat ondernemers zich niet neerleggen bij de crisis, maar juist positief blijven denken. “Er ontstaat zelfs een nieuw soort solidariteit onder ondernemers, ze zoeken elkaar meer dan ooit op”, aldus Wouters.

De afgelopen weken heeft de telefoon bij Synpact roodgloeiend gestaan. Niet alleen belden ondernemers om zich aan te melden voor de Week van de Ondernemer, maar ook om allerlei vragen te stellen. Volgens Wouters gingen deze vragen vaak wel over de crisis, maar werden er ook suggesties gedaan om de handen ineen te slaan en de crisis te lijf te gaan. “Wij hebben er voor gekozen om niet op deze vragen en suggesties in te gaan, maar ze te bewaren voor de Week van de Ondernemer. Daar zijn tenslotte alle specialisten aanwezig om hier dieper op in te
gaan.” 


De Week van de Ondernemer wordt op 7, 8 en 9 april aanstaande voor de twaalfde keer georganiseerd in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs Utrecht. Dit gezamenlijke initiatief van MKB-Nederland, ING en Synpact is inmiddels uitgegroeid tot het grootste landelijke ondernemersevenement. In drie dagen tijd komen alle onderwerpen die ondernemers interesseren, motiveren, informeren en inspireren aan bod. 


MKB-Nederland maakt zich sterk voor ondernemers

Volgens Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, is het juist nu van groot belang dat ondernemers elkaar opzoeken, met elkaar van gedachten wisselen en vooral blijven samenwerken. De  ondernemersorganisatie
maakt zich samen met de aangesloten branches sterk om hen daarin te ondersteunen, maar kijkt daarvoor ook naar de overheid. Tijdens de Week van de Ondernemer zal hij daar uitgebreid op ingaan, alsook op de crisismaatregelen van het kabinet.


Minister Van der Hoeven opent de Week van de Ondernemer

Op dinsdag 7 april zal minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken de Week van de Ondernemer officieel openen. Zij maakt zich in Den Haag sterk voor ondernemers, zij wil ruimte scheppen waardoor zij kunnen blijven ondernemen, innoveren en investeren. “Het kabinet moet niet alleen grote bedrijven en burgers helpen maar ook juist ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Zij zorgen voor veel werkgelegenheid, innovatie en groei van de economie. Als we deze groep nu de helpende hand toesteken, kunnen we als land sterker uit de crisis komen”, aldus minister Van der Hoeven. Tijdens de Week van de Ondernemer zal minister Van der Hoeven de kabinetsplannen toelichten en eventuele vragen van ondernemers behandelen.


Een sterk inhoudelijk programma

Tijdens de Week van de Ondernemer zullen topmanagementcoaches als Robert Benninga, Mario Bierkens, Jan Bommerez, Jan van Setten en Jos Burgers ondernemers tijdens inhoudelijke en inspirerende sessies tips en adviezen geven om hun bedrijf door de crisis te loodsen. Ruud van Dusschoten, directeur Business Banking van de ING zal ingaan op enkele praktijkvoorbeelden waarin ondernemingen in turbulente tijden succesvol zijn geweest. Ook vele topondernemers hebben hun medewerking aan de Week van de Ondernemer toegezegd. Onder anderen Raymond Cloosterman, Bernhard van Oranje, Albert Verlinde en Annemarie van Gaal komen vertellen hij zij hun bedrijf hebben opgebouwd en tegenslagen hebben overwonnen.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement