Ondernemend Friesland nieuws

Ondernemers leren slim inspelen op de gevolgen vernieuwde Ziektewet

P-services HR group

P-services HR group organiseert informatieve sessie voor werkgevers over impact Modernisering Ziektewet in Heerenveen

Zo’n dertig ondernemers uit de regio schreven op 26 november jl. ijverig mee met de tips en trucs die tijdens de presentatie over de vernieuwe Ziektewet aan bod kwamen.  Ondanks de lastige materie wist P-services de aanwezigen in Restaurant De Koningshof zeker anderhalf uur te boeien. Geen wonder, want al snel werd duidelijk dat de weg die het Ministerie van SZW begin dit jaar met de nieuwe Ziektewet heeft ingeslagen, grote gevolgen heeft. Vooral werkgevers die veel met tijdelijke krachten werken wordt 2014 qua kosten merkbaar anders. Kort gezegd komt het neer op hoe hoger het verzuim, hoe meer premie werkgevers straks moeten betalen.

Kennis delen over complexe materie Ziektewet in samenwerking met professionele gesprekspartner

De vestiging van P-services HR group uit Heerenveen bood de informatieve ondernemersbijeenkomst kosteloos aan voor ondernemers uit de regio. Frank Vonk, salesmanager bij P-services HR Group en een van de twee sprekers: “In onze dienstverlening leeft het onderwerp enorm, dat merken wij door de vele vragen die opdrachtgevers ons stellen over de impact van vernieuwde Ziektewet op hun eigen organisatie. De sociale zekerheid wordt straks betaald door het bedrijfsleven in plaats van door de overheid. Verzuim- en schadelastbeheersing wordt voor alle werkgevers die met tijdelijke contracten werken onvermijdelijk. De ziektewetpremie die werkgevers gaan betalen in 2014 is mede gebaseerd op de ziekte- en verzuimcijfers van 2012. De verzuimcijfers van nu zijn dus al van invloed op kosten straks. Als HR-expert willen wij onze kennis graag delen. Vandaar dat het idee ontstond om een bijeenkomst te organiseren over dit complexe onderwerp waarin vooral het beperken van de risico’s voor werkgevers aan bod komt. De bijeenkomsten blijken een succes, zowel in Heerenveen, maar ook in onze andere vestigingsplaatsen Oss en Barneveld.” Als gastspreker bij deze bijeenkomsten treedt Peter van Hattem van Aon op, onafhankelijk risicoadviseur en verzekeringsmakelaar. “Aon is onze ideale gesprekspartner, vanwege de expertise over het onderwerp, maar vooral omdat Aon in Nederland als klankbord fungeert voor het Ministerie van SZW en voor werkgevers als het om de Ziektewet gaat.”, aldus Frank Vonk.

 

P-services HR group organiseerde dit jaar al meerdere ondernemersbijeenkomsten hoe werkgevers de risico’s van de Modernisering Ziektewet voor hun bedrijf kunnen beperken. Na het bijwonen van de presentatie zijn zij op de hoogte van wat hen als werkgever te wachten staat en vooral hoe zij zich kunnen wapenen tegen de lasten die de volgende fasen van de Modernisering Ziektewet met zich meebrengen. Bent u ook geïnteresseerd in het onderwerp? Belt u dan met P-services HR group in Heerenveen op 0513 - 633 546.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement