Ondernemend Friesland nieuws

Onderwijsinstellingen faciliteren doorstroom naar Nieuw leiderschap

Business School en Business Universiteit gaan samenwerken

De New Business School Amsterdam en Nyenrode Business Universiteit faciliteren de doorstroom van Nieuw Ondernemerschap naar Nieuw leiderschap. De instellingen gaan namelijk intensief samenwerken. De gedeelde visie op ondermeer ondernemerschap, innovatie en responsible business zorgt ervoor dat de bachelor- en master opleidingen van beide instellingen goed aansluiten. Hierdoor kunnen studenten  voor het eerst sinds de negentiger jaren weer een volledig geïntegreerd Bachelor - Master traject in de private sector volgen.

De samenwerkingsplannen kregen vorm doordat Nyenrode zich op het thema New Leadership en NBS Amsterdam zich op het thema New Business profileren. New Business en New Leadership komen voort uit de visie dat de wereldeconomie verandert, politieke en economische machtsverhoudingen wijzigen en zakendoen steeds meer op een internationaal podium plaatsvindt. Dat maakt een verbreding en verdieping van het opleidingstraject noodzakelijk. Voor de student, maar ook voor het bedrijf dat hij gaat vertegenwoordigen. Zowel de NBS Amsterdam als Nyenrode Business Universiteit geven invulling aan deze uitgangspunten.  

De samenwerking houdt praktisch gezien in dat studenten vanuit de Bachelor of Business Administration van de NBS Amsterdam gebruik kunnen maken van de expertise en onderwijsfaciliteiten van Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast kunnen zij direct doorstromen naar de Engelstalige Master of Science (MSc) in Management van Nyenrode.

Over Nyenrode Business Universiteit
Nyenrode Business Universiteit is de oudste en enige particuliere universiteit van Nederland. De organisatie werd  in 1946 voor en door het bedrijfsleven opgericht. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op een carière in een managementfunctie binnen een internationale omgeving en hecht grote waarde aan sociaal bewustzijn en duurzaam leiderschap.

Over New Business School, Amsterdam
New Business School, Amsterdam is in 2006 in samenwerking met de University of Westminister gestart met een internationale Bachelor opleiding in New Business, waarbij zowel de academische ontwikkeling als ook de professioele ontwikkeling van centraal staan: de derde weg naar het hoger onderwijs in Nederland die studenten de kans geeft zich te ontwikkelen tot (cc)reative and responsible business men and woman. Projecten in India, Ethiopië, en China en een studieperiode in Londen geven invulling aan de internationale ambities.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement