Ondernemend Friesland nieuws

Opdrachtgever en communicatiebureau

Opdrachtgever en communicatiebureau

De klik tussen Jorritsma Bouw en TEAM communicatie management. Waarom in tijden van laagconjunctuur geld uitgeven aan marketing en communicatie? Omdat het altijd van belang is te laten zien waar je voor staat als bedrijf. Je moet ‘bouwen’ aan je merk en continu bezig zijn met je strategie. Jorritsma Bouw onderkent dit belang en schakelde TEAM communicatie management in.

 

De communicatie van Jorritsma Bouw was decennia lang erg terughoudend. Hoewel Jorritsma behoort tot een van de grootste bouwbedrijven van Noord-Nederland, blinkt de bouwgroep uit in bescheidenheid. ‘Mag best iets minder bescheiden’, vond men bij TEAM. Reinier Bron, commercieel manager bij Jorritsma Bouw, dacht hier hetzelfde over. Het werd tijd de onderscheidende waarden van Jorritsma Bouw duidelijker voor het voetlicht te brengen.

 

Aanpak
In een aantal strategische sessies is de propositie van het bouwbedrijf doorgelicht en aangescherpt. Daarna is een creatief communicatieconcept ontwikkeld, waarmee Jorritsma Bouw overtuigend naar buiten kan treden, maar ook intern kan communiceren. Doel is de merknaam verder te verstevigen en commerciële doelen eenvoudiger te realiseren.

De nieuwe communicatielijn krijgt vanaf half november 2012 een fasegewijze introductie en wordt in 2013 verder uitgewerkt en toegepast in de diverse communicatiemiddelen.

 

Grote verschillen… én overeenkomsten
Jorritsma Bouw is een gerenommeerd familiebedrijf, dat al sinds 1880 bewijst als geen ander in staat te zijn complexe bouwprojecten aan te kunnen. TEAM communicatie management is een relatief jong bureau. Toch zijn er duidelijke parallellen in bedrijfscultuur en dat bepaalt voor een groot deel de klik. Beide partijen houden wel van een uitdagende klus en schrikken niet terug voor ad hoc acties. Bij Jorritsma werken circa 250 mensen, bij TEAM precies 8, maar de betrokkenheid van de werknemers is bij allebei de bedrijven groot.

 

Een bureau dat de regie neemt
Pieter Zijlstra, communicatiemanager bij TEAM, is in de aanloop naar de introductie van het nieuwe communicatieconcept dagelijks in de weer met Jorritsma. Hij is het aanspreekpunt voor Reinier Bron en regelt alles wat er vanuit TEAM moet gebeuren. Bron: ‘Ik was al jaren op zoek naar een bureau dat ons op dit vlak werk uit handen zou nemen en van begin tot eind de regie zou nemen. TEAM voelt dat goed aan en vult het goed in. Wij ervaren de ondersteuning en advisering van TEAM als deskundig en plezierig. TEAM pakt het allemaal gedegen aan en zorgt dat het tot in detail voor elkaar komt.’

 

Wisselwerking
Door als opdrachtgever en bureau zo intensief samen te werken, ontstaat er als vanzelf een wisselwerking. Pieter: ‘Vroeger viel een bouwplaats me niet op, nu kijk ik wie er bouwt en hoe de communicatie op de bouwplaats is ingericht. Bij TEAM abonneren wij ons op vakbladen voor de branche van onze opdrachtgevers. Daarom lees ik nu ook bouwbladen. Reinier: ‘En ik ben veel bewuster met communicatie bezig dan voorheen. Het nieuwe communicatieconcept dat we binnenkort introduceren zit goed in elkaar; daar kunnen we tijden mee vooruit. Ik denk dat het voor ieder bedrijf, groot of klein, belangrijk is dat de uitstraling past bij de gekozen positionering.’

 

[quote]
‘Wij ervaren de ondersteuning en advisering van TEAM als deskundig en plezierig’
- Reinier Bron -

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement