Ondernemend Friesland nieuws

Open Haven Dag trekt ruim 15.000 bezoekers!

Open Haven Dag trekt ruim 15.000 bezoekers!

Het grote havenevenement in Drachten op zaterdag 21 september was een enorm succes met zo'n 15.000 bezoekers!Vanaf 10 uur was er live muziek op 2 podia. Om de sfeer er meteen goed in te krijgen stonden als eerste De Peijesjongers en De Brêgesjongers op de planken. Enorme drukte ook bij de kinderkermis op het Philips terrein, waar ook de ouderen zich lieten verleiden om het spektakel van bovenaf te bekijken vanuit het reuzenrad. Ook bij Proveiling was er vermaak voor de kinderen, terwijl de ouders een kijkje konden nemen bij de te veilen artikelen.

Bij de Brandweer, waar diverse activiteiten, stands en demonstraties was de belangstelling bijzonder groot. Hoe doof je een vlam in de pan, hoe worden reddingshonden ingezet en hoe moet je ademen met perslucht op? Op al deze en nog veel meer vragen kregen de bezoekers antwoord.

 

Bedrijven aan de Steven konden bereikt worden met speciaal ingezette bussen van Hofstra en rondvaartboot de Munot. Bij SMST, Sterk Heiwerken, Friesland Staal en Van der Wiel stonden de poorten open en werd uitleg gegeven over de werkzaamheden. Bij SMST speelden diverse bands op het podium, zoals de Healers die natuurlijk het door hun geschreven skûtsjelied "Skelte Tel" zongen.

 

Langs de Loswal lagen meer dan 30 verschillende schepen, van maritiem opleidingsschip tot vrachtschip en Statenjacht. De meeste schepen waren te bezichtigen en op Teaterskip Bald'r waren ook een aantal muzikale intermezzo's te beluisteren. Wandelend langs de ambachtelijke markt waande de bezoeker zich in vervlogen tijden om weer met beide benen terug te komen in het nu bij de spetterende optredens van Elske deWall, Iris Kroes, Gurbe Douwstra en Piter Wilkens onder begeleiding van het Noordpoolorkest van Reinout Douma.

 

De open Havendag was onderdeel van een driedaags Havenevenement in het kader van het Skûtsjejier, met op donderdag 19 september dé beurs voor werkzoekenden in het Noorden "Werkvloer2013" en op vrijdag 20 september een symposium over de binnenvaart en de Haven van Drachten. "Dit moeten jullie vaker doen" was de kreet die de organisatie veel te horen kreeg. Het Havenevenement is mogelijk gemaakt door de grote inzet van vrijwilligers, sponsors, de SVS en bedrijven op en rondom de Haven van Drachten.

Foto: Erna van der Wijk

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement