Ondernemend Friesland nieuws

Or-Quest komt met seminar voor werkgevers in techniek

Bureau voor technisch personeel deelt op 28 november kennis rondom NEN 2767-4. Or-Quest , intermediair voor technisch personeel te Drachten, organiseert donderdag 28 november aanstaande een seminar voor werkgevers in de techniekbranche. Wat begon als een idee voor netwerkbijeenkomsten groeide in nog geen twee jaar uit tot een hoogwaardig seminar. De visie achter de ‘meetings’ van werkgevers in bouw en techniek is echter nog steeds gelijk, het bureau wil namelijk specifieke branchekennis delen en tevens haar zakelijke netwerk inzetten om kansen voor de branche te benutten. Het seminar op 28 november a.s. heeft als thema: ‘Waarom NEN 2767-4?'.

Or-Quest BV is specialist in het bemiddelen van technisch personeel en maakte als relatief nieuw bureau in de afgelopen drie jaar een onstuimige groei door. ‘In de afgelopen jaren zijn we met name gegroeid doordat we de juiste technische mensen wisten te plaatsen bij omvangrijke projecten als: De Haak om Leeuwarden, de Centrale As Buitenpost en de N33 van Assen naar Veendam’: aldus Jelmer Spijksma, directeur en eigenaar van Or-Quest BV. 


Door het organiseren van aansprekende seminars wil Or-Quest graag iets extra’s betekenen voor opdrachtgevers en werkgevers in bouw en techniek. Het seminar op 28 november start om 15.00 uur en vindt plaats in het Adverium in Drachten, waar het bureau ook gevestigd is. Dit seminar staat geheel in het teken van NEN 2767-4. 

De NEN 2767-4 normering
Voor gebouwen en vastgoed is de NEN 2767 een veel toegepaste normering onder andere om budgetten vast te stellen. Sinds 2009 is deze norm uitgebreid en toepasbaar gemaakt voor Infrastructuren. Dit met als toevoeging -4 waardoor deze geschikt gemaakt is voor totale buitenruimten. De NEN 2767-4 is dé methode om conditiemeting te bepalen. Momenteel geldt deze normering als enige standaard, waarbij verschillende disciplines van een openbare ruimte zoals: wegen, riolering, groen, kunstwerken, enz. met dezelfde meetlat kunnen worden beoordeeld. De eenduidigheid en de objectiviteit van de NEN 2767-4 maken deze norm tot een uniek en uitermate geschikt instrument voor toekomstige inspecties. Via de normering kunnen projecten op een objectieve wijze worden vergeleken. De norm wordt o.a. gebruikt door Schiphol, RGD, havenbedrijven, defensie en vrijwel alle provincies. Ook gemeenten en waterschappen passen het steeds meer toe. Hierdoor worden veel aannemers en ingenieursbureaus in hun opdrachten met de norm geconfronteerd.


Seminar donderdag 28 november van 15.00 tot 17.30 uur
Nico Broek zal de 28e november spreken over de mogelijkheden van deze NEN-normering en de toehoorders bijzondere handvatten aanreiken. Dhr. Broek is Technisch Directeur bij Ingenieursbureau Westenberg en heeft sinds 2010 zitting in de normcommissie NEN 2767-4.


Aanmelden OQ Seminars 
Werkgevers kunnen zich aanmelden voor dit gratis seminar via de speciale website: 
www.or-quest.nl/oq-seminars. 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement