Ondernemend Friesland nieuws

Over de kansen van Kollumerland

Maandagavond 8 december spraken de leden van Ondernemers Sociëteit Kollumerland over kansen in de eigen regio. Er waren ruim 50 leden aanwezig voor de presentatie van Evert Windt van de Kamer van Koophandel Noord Nederland over regiomarketing in Noordoost Friesland.

Noordoost Friesland is een plattelandsregio en kent diverse natuurlijke plussen. Dit zijn werelderfgoed Waddenzee, Nationaal Park Lauwersmeer, Nationaal Landschap Noardelyke Fryske Walden en de elfsteden stad Dokkum. Het is een gebied met 85.000 inwoners met 3 regionale centra Kollum, Buitenpost en Surhuisterveen. Het gebied kent door de natuurlijke plussen een tweetal gezichten. Enerzijds een open grootschalig zeekleigebied en anderzijds een kleinschalig coulissenlandschap.


Regiomarketing

Doel van regiomarketing is het verhogen van het economisch rendement van de regio Noordoost Friesland. Onze regio dient aantrekkelijk te zijn voor verschillende doelgroepen zoals bewoners, bezoekers en bedrijven. Aantrekkelijk in de zin van bezienswaardigheden, woongenot, historie, ondernemersmentaliteit, onderwijsmogelijkheden etc. Op deze manier is meer economische groei, welvaart en welzijn mogelijk, waardoor werkgelegenheid en leefbaarheid worden gestimuleerd.


Samenwerking

Om regiomarketing handen en voeten te geven is samenwerking tussen overheid, ondernemer en onderwijs een absolute must. Vanuit een stuurgroep dient een ontwikkelingsstrategie vastgesteld te worden. Hierbij is het van belang dat kernkwaliteiten van de regio worden behouden. Daarnaast dienen de verschillende regio initiatieven (zoals bijvoorbeeld www.noordoostfriesland.nl ) slim gekoppeld te worden. De stuurgroep is verantwoordelijk voor een professionele uitvoering en voldoende financiële middelen.

 

Lauwershage

In het kader van regiomarketing is de gemeente Kollumerland c.a. momenteel druk bezig met de ontwikkeling van Lauwershage. Een kans op het gebied van zorgtoerisme. De gemeente Kollumerland c.a. sluit hierbij aan met het speerpunt "Wonen met zorg en zorg voor mensen in een omgeving met ruimte". Deze rust en ruimte zijn bij uitstek aanwezig in het Nationale Park Lauwersmeer. De ideale ligging van het park en het streven van de gemeente om de rust en ruimte van het gebied te benutten voor zorg en recreatieve ontwikkeling hebben geleid tot de samenwerking met Phanos en Zorggroep Noorderbreedte. Voor meer informatie www.osk-kollumerland.nl

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement