Ondernemend Friesland nieuws

Parsec stroomlijnt personeels- en salarisadministraties

Parsec in Leeuwarden is meer dan zomaar een administratiekantoor waar bedrijven en overheden hun salarisadministratie of personeelszaken onder kunnen brengen. Het pallet van diensten dat wordt aangeboden is veel omvangrijker, benadrukt directeur en eigenaar Bert van het Meer. “Wij bieden op die terreinen een totaalpakket waarmee we bedrijven en organisaties ontzorgen. Wij doen waar wij goed in zijn, zodat zij zich kunnen focussen op waar zij goed in zijn.”

Eigenlijk is er geen nee te koop bij Parsec, stelt Van het Meer. Het bedrijf is eind jaren ‘90 ontstaan door de verzelfstandiging van de salarisadministratie van de gemeente Leeuwarden. Inmiddels is het verzorgen van salarisadministraties al lang niet meer de hoofdzaak van het bedrijf. “We doen dat natuurlijk nog steeds, maar we doen nog veel meer. We zijn uitgegroeid tot een landelijk opererende organisatie die bedrijven al het werk op het gebied van personeel en administratie uit handen kan nemen.”

 

Businesspartner

Zo is Parsec de enige businesspartner in Nederland van onder andere Raet en Afas, de twee grootste leveranciers van software op het gebied van administratieve processen in Nederland. “We verkopen die pakketten niet alleen, maar implementeren ze ook. We zetten de hele administratie door middel van conversietrajecten over op het nieuwe systeem, zorgen voor technische ondersteuning en kunnen via onze helpdesk het beheer verzorgen. Die kennis en knowhow hebben we allemaal in huis”, aldus Van het Meer.

 

Kapstok

De kracht van Parsec is dat er altijd maatwerk geleverd kan worden. De software is de basis waar ieder bedrijf naar eigen behoefte een verdere invulling aan kan geven. Het is de kapstok waar je alles aan op kunt hangen, verduidelijkt Van het Meer. “Als een bedrijf wil dat werknemers zichzelf via het systeem ziekmelden dan kunnen we daar een module voor toevoegen. Of wanneer ze zelf hun snipperdagen bij moeten houden of adreswijzigingen door moeten geven. Ook als bijvoorbeeld op afstand via de iphone of het tablet de salarisstrook bekeken moet kunnen worden, men declaraties in wil dienen of uren wil doorboeken (ESS/MSS), dan kan dat. Alles is mogelijk.”

 

Daarnaast kan Parsec tijdelijk personeel leveren op het gebied van de administratie, personeelszaken en de zorgsector, veranderingsprocessen begeleiden, het documentenbeheer verzorgen en detacheringen regelen. Het uitbesteden van al die werkzaamheden levert bedrijven uiteindelijk alleen maar voordelen op, is de overtuiging van Van het Meer. “Het levert financieel voordeel op. Doordat wij groot inkopen zijn we voordeliger en het scheelt een bedrijf veel overhead. Bovendien hoeft men niet alle regelmatig veranderende wet- en regelgeving bij te houden, zorgen wij voor optimaal gebruik van subsidiemogelijkheden en kan er op vertrouwd worden dat het allemaal goed geregeld is. De ondernemer kan zich optimaal concentreren op het ondernemerschap. Zo vullen wij elkaar perfect aan.”

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement