Ondernemend Friesland nieuws

Persprijs voor Osiris

Op donderdag 17 juni vond de vijftiende uitreiking van de persprijs ‘’Per millimeter rijker’’ plaats. Dit is de persprijs voor de Leeuwarder studentenvereniging die het beste in de publiciteit wist te komen, het afgelopen jaar. De persprijs was voor studentenvereniging Osiris en werd dit jaar uitgereikt in Poppodium Romein. Behalve Osiris deden de studentenverenigingen Sempiternus, Trias Politica, Io Vivat mee in de strijd.

In december hebben studentenverenigingen een perstraining van Leeuwarden Studiestad gevolgd. Tijdens deze perstraining werd onder andere uitgelegd op welke manier een goed persbericht geschreven moet worden, hoe een goed interview afgenomen kan worden en hoe de pers het beste kan worden benaderd. Na deze training zijn de verenigingen aan de slag gegaan om de landelijke en regionale pers te halen. Naast reguliere artikelen werd er dit jaar ook veel videomateriaal aangeleverd, daarom had de kritische jury geen gemakkelijke taak bij het beoordelen van de mappen.
 
De jury bestond uit Ritsko van Vliet, expert op het gebied van belevingscommunicatie, Sjoerd Bootsma, eindredacteur van Froeks.tv en André Horjus van de Leeuwarder Courant. De jury heeft per inzending punten gegeven aan de items. Hierbij is gelet op onder andere originaliteit, maatschappelijke relevantie en eigen organisatie. Daarnaast is gelet op de creativiteit van de verenigingen om in de publiciteit te komen.
 
De derde plaats ging naar de voormalige winnaars Io Vivat. Op de tweede plek eindigde dit jaar Sempiternus. Ze waren blij verrast met het resultaat. De eerste plaats ging naar Osiris, zij zijn het afgelopen jaar op de meest creatieve manier in de media gekomen.
Ook konden de verenigingen een prijs winnen met een quiz over o.a. het studentenleven in Leeuwarden. Deze prijs is gegaan naar Sempiternus.   
 
De organisatie lag in handen van Stichting Leeuwarden Studiestad. Het doel van de persprijs is om Leeuwarden positief in beeld te brengen, zowel in de regio als landelijk. De persprijs is een jaarlijks terugkerend evenement.
                                      

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement