Ondernemend Friesland nieuws

Piet Bijman naar Rusland

The Frysian business development company en Wageningen University hebben vandaag een contract ondertekend met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, voor het opzetten van een centrum voor de overdracht van kennis en technologie op het gebied van veeteelt in de Russische Federatie, met als doel de positie van de gehele Nederlandse agribusiness in Rusland te ondersteunen. De leiding komt in handen van voormalig gedeputeerde Piet Bijman.

 

Al meer dan tien jaar stimuleert het Nederlands Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit allerlei activiteiten van het Nederlandse bedrijfsleven om haar positie op de Russische agrarische markt te verstevigen, vooral in die sectoren waar de Nederlandse landbouw- en veeteelt veel producten, kennis en technologie kan exporteren. Echter de productie in de agrarische sector in Rusland blijft achter bij de verwachtingen. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn het gebrek aan relevante kennis en praktijkervaring van de ‘nieuwe’ productiemethoden in het landbouwonderwijs en het tekort aan capabele managers voor de grote veeteelt bedrijven. Vooral op het gebied van voeding, duurzaamheid, dierwelzijn, gezondheid (veterinaire begeleiding van bedrijven en de toegang tot moderne onafhankelijke laboratoria) en economie, heeft de Russische veeteeltsector een grote achterstand.

 

Het Ministerie van LNV heeft een project tender uitgeschreven om de situatie in Rusland te verbeteren, wat kansen en mogelijkheden moet bieden aan het Nederlandse bedrijfsleven. De uitvoering van het project is toegewezen aan ‘the Friesian’, een business development company, die al meer dan 10 jaar actief is op de Russische markt en Wageningen University (WU). Het project zal worden uitgevoerd door een consortium, waarin naast de voornoemde partijen, wordt deelgenomen door het Institute for Pig Genetics (IPG), de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), Bedrijfslaboratorium voor Grond- en Gewassenonderzoek (BLGG), Schothorst Feed Research (SFR), Praktijk Training Centrum (PTC+) en de HAS-Den Bosch.

 

Daarnaast wordt het project ondersteund door bedrijven die al werkzaam zijn in de Russische agrarische sector en staat het open voor alle bedrijven die dat in de toekomst willen gaan doen. Kortom, de project activiteiten mogen niet beperkt blijven tot de deelnemers van het consortium, maar het dient toegankelijk en interessant te zijn voor de gehele Nederlandse agribusiness in de Russische markt.

 

Het project wordt aangestuurd vanuit het kantoor van the Friesian in Leeuwarden. In Rusland zal de uitvoering van het project worden gecoordineerd door de heer Piet Bijman. Hij zal na het opzetten van een projectbureau de dagelijkse leiding in Rusland ter hand nemen, om te komen tot een ‘Livestock Expertise Centre’, als centrum van kennisoverdracht voor het Nederlandse bedrijfsleven en haar Russische partners.

De looptijd van het project is vier jaar en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een totaal bedrag van 3.2 miljoen Euro toegezegd als financiele ondersteuning.

 

bron: persbericht http://www.thefriesian.nl/

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement