Ondernemend Friesland nieuws

Plug & Play: zo simpel kan het zijn

Plug & Play: zo simpel kan het zijn

Videoconferencing, narrowcasting, huddle rooms, soundmasking en multizonesystemen: de audiovisuele technologie komt ons kantoorleven binnen. Maar wat doe je als ondernemer wanneer je al die vernieuwingen niet bij kunt benen? Judith Otto, eigenaar van de flexwerklocatie MiXL vond in Lucas Brandsema van Inferno AV uit Sneek een sparringpartner.

Een jaar geleden verkaste Judith Otto met haar flexwerklocatie van de Strookjesfabriek in Sneek naar het Martiniplein in dezelfde plaats: “Vervolgens moest ik diverse vergader- en trainingsruimten compleet opnieuw inrichten, mét audiovisuele faciliteiten. Maar welke? Ik had geen idee waar ik moest beginnen.”


Laagdrempelig
Ze kwam in contact met Inferno AV: “Toen ik voor het eerst rondkeek in de showroom van Inferno AV was ik onder de indruk van de mogelijkheden. De sfeer was heel prettig, ik had niet het idee dat ik iets móest. Op alle vragen die ik stelde kreeg ik ook een duidelijk antwoord. Tijdens dat eerste bezoek maakte ik ook kennis met Lucas.”
Lucas: “Ik ben vervolgens bij MiXL gaan kijken. Om te zien om wat voor ruimten het gaat, maar vooral om te luisteren. Judith weet hoe er vergaderd en getraind wordt bij MiXL, zij kan ons vertellen waar de behoeften liggen. Wij hebben verstand van de techniek en kunnen vervolgens aansluiten met de juiste oplossingen.”


Draadloos presenteren
Per ruimte zijn verschillende, eenvoudig te bedienen presentatievoorzieningen geïnstalleerd. Judith: “Via een USB-button kunnen we draadloos presenteren en bestanden delen. Dat bevordert de interactie van de deelnemers. Dit is voor ons heel functioneel en het mooie is dat alles makkelijk te bedienen is.”

Lucas Brandsema: “Die gebruiksvriendelijkheid is heel belangrijk, een oplossing moet werken voor de klant. Plug & play: zo simpel kan en moet het zijn. Daarnaast waken we ervoor om niet met ´overloaded´ oplossingen te komen. We hadden hier ook een fancy scherm kunnen ophangen met touchscreen en ingebouwd whiteboard. Dat is interessant en ook functioneel voor bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, maar voor vergaderingen en trainingen is het niet altijd de meest geschikte oplossing.”


Outside the box denken
Vaak maakt Inferno AV een soort ‘droomofferte’ voor klanten die zoekende zijn. Lucas: “Daarin laten we ‘outside the box’ zien wat de mogelijkheden zijn. Het is goed om te weten wat er allemaal kan, zonder direct naar het budget te kijken. Je kan vervolgens de prioriteiten bepalen en wellicht bepaalde onderdelen gefaseerd doorvoeren.” Judith: “Ik vond het een inspirerende offerte. In Inferno AV heb ik een sparringpartner gevonden, met wie ik over toekomstige mogelijkheden verder kan praten. Zoals bijvoorbeeld videoconferencing.”


Low Tech
Lucas: “Ook daar zijn laagdrempelige oplossingen voor. Belangrijk is de aandacht voor een goede spraakverstaanbaarheid. Dat vraagt allereerst om een investering in een goed geluids- en microfoonsysteem. Aanvullend kan er ook gedacht worden aan een kwalitatief goed HD-camera systeem. Verder kun je goed uit de voeten met ‘Skype for Business’. Ingewikkelder hoef je het niet altijd te maken. We hebben het wel eens over high tech, maar dit soort zaken kunnen we ook heel goed ‘low tech’ oplossen.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement