Ondernemend Friesland nieuws

Politie stimuleert gezondheid medewerkers met fitnessregeling

Politie stimuleert gezondheid medewerkers met fitnessregeling
De Politiekorpsen in Groningen, Fryslân en Drenthe bieden hun medewerkers sinds kort de mogelijkheid om met een zeer aantrekkelijke korting te gaan fitnessen. Als vooraanstaande werkgever is de politie actief betrokken bij de gezondheid van haar medewerkers en wil hen met ruim 40% voordeel stimuleren in sport en beweging. Deze fitnessregeling heeft de politie volledig budgettair neutraal gerealiseerd.

Jan de Jong, Arbo-coördinator bij Regiopolitie Groningen: “Vanuit ons project Fit & Gezond ontwikkelen we al enkele jaren programma’s die gericht zijn op het verhogen van de inzetbaarheid van medewerkers. Uniek aan onze nieuwe fitnessregeling is dat het de politie geen geld kost. Hiervoor maken we gebruik van het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Een fitnessregeling die gratis wordt verzorgd door Bedrijfsfitness Nederland uit Heerenveen.”

 

Ter stimulering van sport en beweging heeft het kabinet onder meer een fiscale vrijstelling voor bedrijfsfitness in het leven geroepen. Dankzij deze vrijstelling is het voor zowel de werkgever als zijn medewerkers financieel aantrekkelijk om te gaan fitnessen. De vele regels en voorwaarden maken de invoering van een fitnessregeling echter niet eenvoudig en erg tijdrovend.

 

De Jong: “In plaats van het wiel zelf te gaan uitvinden maken we dankbaar gebruik van de diensten van Bedrijfsfitness Nederland. Deze organisatie is een dochteronderneming van Nationale Fiets Projecten uit Heerenveen, waarmee wij al goede ervaringen hebben opgedaan met het Nationale Fietsplan. Bedrijfsfitness Nederland verzorgt voor ons onder meer de complete administratie van abonnementen. Met het oog op het Shared Service Center, dat vanaf 2010 onder meer de personeelsadministratie voor de drie noordelijke korpsen gaat verzorgen, is in het kader van het streven naar efficiëntie het kosteloos uitbesteden van een fitnessregeling eigenlijk een logische keuze.”

 

Sinds de oprichting in 2007 vormen Klaas Hamstra en Jacco Borger de directie van Bedrijfsfitness Nederland. Hamstra licht de visie van het bedrijf toe: “Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket is voor iedere werkgever een must. Niet alleen voor het aantrekken en binden van goed personeel, maar nog meer voor het inzetbaar houden van deze medewerkers. In de huidige economische tijd zien we echter dat werkgevers geen tijd of geld beschikbaar hebben voor extra arbeidsvoorwaarden.”

 

Bij een gebrek aan geld of tijd biedt het Nationaal Bedrijfsfitness Plan een unieke oplossing. Borger: “Bedrijfsfitness Nederland organiseert geheel gratis voor werkgevers hun fitnessplan. Wij kennen alle ins en outs over fiscale fitnessregelingen, onderhouden de contacten met de fiscus en beschikken over een uitgebreid netwerk van fitnesscentra. Met een intensieve communicatie wordt de regeling door ons binnen de organisatie geïntroduceerd. Onze Klantenservice zorgt vervolgens voor de afhandeling van abonnementsaanvragen en de afstemming met fitnesscentra, zodat de salarisadministratie alleen nog een aanpassing in het bruto salaris hoeft te doen.”

 

Hamstra vervolgt: “Zo zorgen we ervoor dat de fiscale mogelijkheden optimaal worden benut, medewerkers met ruim 40% belastingvoordeel worden gestimuleerd in sport en beweging en de organisatie haar focus kan houden op de eigen activiteiten.”

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement