Ondernemend Friesland nieuws

Prijswinnaars open dag gemeente Kollumerland

Op maandag 11 mei 2009 heeft burgemeester Bilker in het gemeentehuis in Kollum de prijzen uitgereikt aan de prijswinnaars van de open dag van de gemeente op zaterdag 18 april jl.

Tijdens de open dag van de gemeente zijn er diverse prijsvragen geweest. Hier zijn prijswinnaars uit voort gekomen. De burgemeester heeft de volgende prijswinnaars blij gemaakt:

 

Speurtocht:

Door het hele gemeentehuis, buitendienst en de brandweer werden letters verborgen. Als men alle letters had gevonden, dan moest er een zin worden gevormd. Deze zin was: Voel je thuis in de gemeente Kollumerland c.a.

Ilse van der Veer uit Kollum is als winnaar uit de bus gekomen en ontving een cadeaubon van € 50,00.

 

Puzzel:

In de Kollumer Krant van 15 april jl. stond een puzzel. Deze puzzel is speciaal voor deze dag en voor onze gemeente gemaakt. Het echtpaar De Jager uit Kollum wist de puzzel goed op te lossen en ontving een bon van € 50,00.

 

DIV:

Op de afdeling Staf, cluster Documentaire Informatie Voorziening (DIV) werd een foto prijsvraag gehouden. Het aantal ingeleverde oplossingen van de foto prijsvraag was minder dan verwacht. Onder de oplossingen was niet één die alle vragen goed heeft beantwoord. Uit de inzendingen met de meeste goede antwoorden werd als winnaar getrokken fam. J. Bosgraaf uit Kollum. Zij ontvingen een cadeaubon van €25,-.

 

Toezicht:

De prijsvraag van de afdeling VROM, cluster Toezicht werd gewonnen door Alisa Mulder en Jeannette Wiersma, beide uit Kollum. Onderwerp van de prijsvraag was het omgaan met gevaarlijke stoffen. De prijsvraag bestond uit een aantal vragen over de opslag, de indeling en het afgeven van gevaarlijke stoffen, zoals brandbare stoffen, accu’s, zware metalen, bestrijdingsmiddelen en bijtende stoffen. De beide prijswinnaars hadden beide een zeer hoge score. Van de te behalen 41 punten haalden zij er maar liefst 39. Dit is des te meer opmerkelijk omdat de prijsvraag, ook door volwassenen, als pittig gekenmerkt werd. Hun prestatie leverde voor beiden een cadeaubon op van € 25,-

 

De medewerkers van de cluster Toezicht hopen dat burgers bewuster omgaan met de bovengenoemde (afval)stoffen. Zo kan niet alleen milieuschade worden voorkomen, maar door het scheiden van de afvalstoffen kan de verwerking ook beter en goedkoper plaats vinden. Burgemeester Bilker gaf aan het een goed teken te vinden dat de jeugd hier dus duidelijk oog voor heeft.

 

Verder gaf de burgemeester aan dat we terug kunnen zien op een mooie open dag. Er kwamen ruim 1.000 belangstellenden op af.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement