Ondernemend Friesland nieuws

Primeur Empatec met behalen IIP certificaat

Als eerste Sociale Werkvoorziening in Nederland heeft Empatec NV Sneek het kwaliteitscertificaat  ‘Investors in People’ (IIP)  behaald. Dit keurmerk onderscheidt bedrijven die aantoonbaar investeren in mens- en arbeidsontwikkeling en wordt verstrekt door de internationale organisatie BSI Management Systems BV. Het certificaat toont aan dat Empatec over de kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn om de eigen medewerkers te ontwikkelen.

 

Het IIP certificaat is een belangrijke kwalificatie voor Empatec. Voor de huidige en toekomstige medewerkers - de mensen met afstand tot de arbeidsmarkt - is het certificaat een garantie dat ze bij Empatec optimaal kansen krijgen richting arbeidsmarkt. Voor de opdrachtgevers garandeert het dat de doelstelling ‘Arbeidsintegratie met goede financiële cijfers en kwalitatief op een hoog niveau’ gerealiseerd wordt. Ook voor Empatec relaties uit het bedrijfsleven is het IIP keurmerk belangrijk. Het toont aan dat er zaken worden gedaan die leiden tot optimale arbeidsontwikkeling en daarmee sprake is van maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

 

Henk van der Zwaag, algemeen directeur Empatec: “We zijn er met al onze medewerkers in geslaagd aan te tonen dat we echt op ontwikkeling van mensen kwaliteit leveren. Ik ben er trots op. Omdat we goed in staat zijn onze eigen mensen te ontwikkelen, zijn we dat ook voor mensen in trajecten richting arbeidsmarkt. Werk en dus meedoen  is voor onze mensen van groot belang, en dat wordt steeds sterker.

 

Empatec NV richt zich op duurzame arbeidsontwikkeling en participatie. Gevestigd in Sneek en gerelateerd aan zeventien Friese gemeenten die in de Gemeenschappelijke Regeling Fryslân- West georganiseerd zijn. Empatec heeft 1350 medewerkers uit de WSW en 500 medewerkers uit WWB, Wajong en andere trajecten. Naast de hoofdvestiging in Sneek zijn er nevenvestigingen in  Franeker, Harlingen, Joure, Harich, Menaldum, Grou, Bolsward, St. Nicolaasga en Terschelling.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement