Ondernemend Friesland nieuws

Project Kweekvijver van start

Project Kweekvijver van start

Op 14 september is bij de multimediastudio Gameship aan de Willemskade in Leeuwarden de aftrap gegeven voor ‘de Kweekvijver’. De Kweekvijver is een project waarbij tal van bedrijven gedurende een periode van vijf maanden profiteren van de inzet van een team van zes stagiairs van HBO en MBO-instellingen. Doel is om door middel van onderlinge samenwerking en multidisciplinaire begeleiding de stages te verrijken en tevens om de brug tussen onderwijs en bedrijfsleven te verkleinen. Als eerste ‘begunstigde’ maakte William Pol van Menno Sappe Reinigingsdiensten op vrijdagochtend 14 september kennis met ‘zijn’ kweekvijver-team.

De Kweekvijver is een initiatief van Freek Pasveer (Pasveer Communicatie), in samenwerking met de internetbedrijven Wild Sea, Coolminds, Tres Internet en NARVIC Media & Communicatie. Gedurende het trainingstraject – waarvan de eerste lichting stagiairs van september 2012 tot februari 2013 aan de slag is – krijgen MBO- én HBO-studenten van opleidingen als multimedia en design, mediamanagement en communicatie de kans om diverse bedrijven concreet te helpen met strategie en uitvoering op het gebied van internetmarketing. Niet alleen worden zo de nieuwste snufjes uitgeprobeerd op het gebied van zoekmachine marketing en social media; ook gaan de studenten aan de slag met disciplines als vormgeving, tekstproductie, fotografie en video. Uniek aan het project is niet alleen het feit dat de studenten als een echte ‘taskforce’ in teamverband werken, maar ook professionele begeleiding krijgen van diverse specialisten uit het vak, afkomstig van verschillende bedrijven.
Voor Menno Sappe Reinigingsdiensten (MSR) gaat het team onder andere aan de slag met het verbeteren van de website.  Directeur William Pol: “We hebben er ontzettend veel zin in. Wij willen voorloper zijn met onze website, zoals we ook bekend staan om onze innovaties op het gebied van industriële- en bouwkundige reinigingen. Dat betekent dat we een uitnodigende site willen realiseren, met een actief communicatiebeleid. Teksten zullen worden aangepast, foto’s en filmpjes worden toegevoegd en er zal een structuur worden gemaakt waarmee MSR meer met nieuwtjes naar buiten kan treden. Dat we dit met een team van leergierige studenten en hun begeleiders kunnen realiseren maakt het extra leuk.” In september starten meerdere projecten. De begeleiding voor het MSR-project wordt verzorgd door Freek Pasveer (strategie), Michiel de Vries van Wild Sea (strategie en multimedia) en Menno Bakker van NARVIC Media & Communicatie (content). Hetzelfde Kweekvijverteam zal tot februari ook actief zijn voor Snoek Hoveniers en Tulp advocaten. Op de foto, van links naar rechts: Jesse van der Veen, Nick de Roos, Henk Holtrop,Michiel Fortuin, Wietske van der Werf, Remy Salomon, William Pol, Peter Mars, Freek Pasveer, Michiel de Vries.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement